Košarka
0

Najbolja odbrana NBA lige bez najboljeg defanzivca Marca Gasola

Totalsport
Marc Gasol
Marc Gasol
Iako su ga sportski novinari izabrali za najboljeg odbrambenog igrača NBA lige ove sezone, španski košarkaš Marc Gasol, centar Memphisa, nije uvršten u prvi odbrambeni tim NBA lige u izboru trenera.

U izboru su sudjelovali treneri svih NBA klubova koji nisu smjeli glasati za igrače iz svojih timova. Glasalo se po principu da je svaki trener dao dva boda igraču na određenoj poziciji kojeg je smjestio u prvi odbrambeni tim, a jedan bod igraču kojeg je uvrstio u drugi najbolji odbrambeni tim.

U prvi tim uvršteno je šest igrača, Tony Allen iz Memphisa (53 boda), Chris Paul (37) iz La Clippersa, LeBron James (52) iz Miamija, Serge Ibaka (46) iz Oklahoma Cityja, Tyson Chandler iz New Yorka i Joakim Noah iz Chicaga, koji su obojica dobili po 24 boda.

Marc Gasol, prvi Evropljanin koji je proglašen za najboljeg odbrambenog igrača NBA lige u izboru novinara, dobio je samo 12 bodova, odnosno 5 glasova za prvi tim i dva za drugi, pa se morao zadovoljiti sa mjestom u drugom timu, u kojem su još Mike Conley (19) iz Memphisa, Avery Bradley (25) iz Bostona, Paul George (27) iz Indiane i Tim Duncan (20) iz San Antonija.