Teška situacija
0

KS BiH zbog duga morao iseliti iz kancelarija u Ćemaluši

Piše: N. Jamaković
Harun Mahmutović sa selektorom Sabitom Hadžićem
Harun Mahmutović sa selektorom Sabitom Hadžićem
Košarkaški savez BiH u četvrtak je iselio iz prostorija u sarajevskoj ulici Ćemaluša zbog neizmirene kirije prema vlasniku Energoinvestu, potvrdio je za Sarajevo-x.com generalni sekretar KS BiH Harun Mahmutović.

"Mi dugujemo kiriju za ovu godinu, jer smo u teškoj situaciji i ovisimo od države, a vidite kakva je situacija s formiranjem Vijeća ministara. Ljudi iz Energoinvesta, koji je državna firma, nisu nažalost imali razumijevanja za našu situaciju te su nam dali nalog za iseljenje i ne daju nam da iznesemo stvari dok ne izmirimo dug", kaže Mahmutović.

Dodaje kako je slična situacija u svim savezima u našoj zemlji te ocjenjuje kako je to tužno.

"Svi hoće da imamo reprezentaciju, a onda nam se dešavaju ovakve stvari. Država se mogla pobrinuti da nam osigura prostor koji nećemo morati plaćati, ili nam dati zemljište na kojem bismo novcem iz Evropske unije napravili vlastitu zgradu. Ovako smo došli u situaciju da moramo smanjivati troškove i snalaziti se kako znamo i umijemo", ističe naš sagovornik te dodaje kako su već pronašli jeftiniji prostor u ulici Branilaca Sarajeva.

Mahmutović je na kraju rekao i kako će KS BiH pokušati s ljudima iz Energoinvesta dogovoriti reprogramiranje duga. "Situacija je sad svugdje teška, ali bit će bolje. Samo je nekad potrebno malo više razumijevanja", zaključio je on.