Odluka Skupštine kluba
0
KK Sloboda u mirovanju, nema takmičenja
Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
hajde @Lock-out ne seri, idi spavaj.
Tuzan dan za tuzlanski sport..
šteta sloboda je jedno vrijeme bila dosta dobar protivnik
Ovako će završiti i KK Kanta za nabijanje (ili KK Mi smo nekad bili prvaci Evrope). Ionako je Mladost iz Mrkonjića ili Posušje poderu ko krme masnu krpu. I svi koji misle da se sto godina može živjeti od stare slave. I neka, tako i treba.
RIP Sloboda ogledalo nase drzave. Pokazatelj da mahalasi, minderasi, cobani koji nikad nisu loptu uzeli u ruke i koji su imali ispricnicu za fizicko vaspitanje nemaju pojma o poslu koji rade. Na sramotu im ...
Ne znam ko je kriv, ali znam da je ovo velika tuga i sramota za Slobodu, Tuzlu i Bosnu i Hercegovinu u cjelini. Pamtim vremena punog Mejdana poslije rata kad su se protivnici poput Galatasaraya, Bayera 04 i Telekoma Bonn gubili na parketu ometeni uraganskom atmosferom sa tribina. Pamtim Hukica, Korlatovica, Castlea (cijela dvorana mu skandirala \"Terry Bosanac\", bio je odusevljen), Muminovica, Vujovica, Bosnica, itd. Pamtim vremena kad Jordan i Chicago Bullsi ne bi dobili Slobodu u Mejdanu da su kojim slucajem dosli. Odrastao sam tu pored Mejdana i u Mejdanu i meni je ovo kao da mi je neko umro. Velika sramota, brate. Jedan od simbola Tuzle je umro, to se ni u ratu nije moglo desiti a sad se desava.
@sloboda Ne sumnjam da je dobar dio toga istina, ipak i ovako vise ne ide. Sve klubove (osim Sirokog) treba pod stecaj i likvidaciju. Treba da se napravi sistem u kome ce sportska drustva dobivati dovoljno para iz opstinskih ili kantonalnih buzeta. Cisto radi djece, profesinalni sport kod nas je nikakav, ali ovaj dio gdje djeca se bave sportom je vazan. Ali ta udruzenja trebaju biti nesto kao osnovne skole. Da se zna sta ko radi, gdje pare idu itd.
KK Sloboda se nije morala ugasiti, kao što se ne gase KK Bosna ili FK Čelik koji su u mnogo većoj gabuli. Ugasila se iz jednostavnog razloga jer je to bila volja čelnika općine da podrže svog druga iz stranke Žarka i njegov privatni klub koji je osnovao prije dvije godine i kojem je promućurno dao ime Omladinski košarkaški klub Sloboda. Cilj je da novac iz budžeta, kao i termini u Mejdanu koji su bili na raspolaganju KK Sloboda uz koju su mnogi u našem gradu odrasli ide Žaretovom privatnom klubu. Čelnici općine Tuzla moraju znati da je novac od transfera Kikanovića i još nekih najboljih Slobodinih igrača završio uglavnom u Žaretovim džepovima, tako da je podrška ovom njegovom projektu vjerovatno nastala iz respekta prema njegovom \"poslovnom talentu\"
klub koji je dao toliko velikih igraca, poput Delibasic, Jasmin Hukic, Mirza Teletovic, i mnogi drugi se gasi, jer dosita sport se ovdje mora privatizovati, jer drzava nema novca za sport, a sport bez novca je nulaa
ovo je pocetak kraja sporta u BIH, al nazalost nista nisu u boljoj situaciji ni drugi klubovi u BIH :((
VUJOVIC ŽARKO I JASMIN IMAMOVIC (SDP) UKIDAJU SPORT U TUZLI DO DALJNJEG
Tako će završiti svu državi za kumove, rođake i prijatelje, a još kad prestanu stizati pare iz škutorije... E, onda ćete moći samo međusobno igrati te sjedeće sportove.
Treba svima da nam je žao što je sport na tako niskim granama. Nadam se da ću uskoro gledati utakmicu Bosna - Sloboda koja će moža odlučivati o prvaku države.
Ovo bi nas sve trebalo zanimati i zabrinuti. Nemam ništa protiv timova iz manjih mjesta, ali Bosna, Sloboda, Čelik, Velež, Sarajevo, Željo, Jedinstvo, Borac, moraju biti nosioci razvoja sporta u BiH
Steta, iduce sezone ce i torpedo slobodinim stopama...