Odluka Skupštine kluba
0

KK Sloboda u mirovanju, nema takmičenja

Piše: D. Brkić
Detalj sa Skupštine (Foto: Sarajevo-x.com)
Detalj sa Skupštine (Foto: Sarajevo-x.com)
U narednom košarkaškom prvenstvu, ako ga uopšte i bude, sada je već izvjesno neće učestvovati tuzlanska KK Sloboda. Naime, na sjednici Skupštine kluba donijeta je odluka da se klub stavi u stanje mirovanja do nekih boljih vremena.

Donesena je odluka i o raspuštanju Skupštine i Upravnog odbora, te ostalih klupskih organa. Naglašeno je kako će se košarka u Tuzli igrati, ali u OKK Sloboda, koja će se, najvjerovatnije, takmičiti u A2 ligi.

U obrazloženju odluke stoji kako je klub u gubitku oko četiri miliona KM, da je 12 godina blokiran račun, da je Upravni odbor radio na nezakonit način, da su međuljudski odnosi u klubu katastrofalni… Sve to opredijelilo je članove Skupštine da izglasaju pomenute odluke, a na stranu su gurnuti sve svijetle stvari iz 65–godišnjeg rada kluba.

Navodno, Skupština OKK Sloboda na sjednici koja će biti zakazana najkasnije za sedam dana donijet će smjernice daljnjeg djelovanja. Na sjednici je rečeno kako će u OKK Sloboda biti posve novi ljudi, ali ko to sportskoj javnosti može garantovati kada je KK Sloboda ostala bez skupštine, uprave i drugih klupskih organa.