Košarka
8

Jusuf Nurkić u BiH održao kamp, družio se sa glumcima i najavio ponovni dolazak

Piše: E. M.
(Foto: Facebook)
U proteklih petnaest dana u Bosni i Hercegovini je boravio NBA košarkaš Jusuf Nurkić, član Denver Nuggetsa, svoje impresije je napisao i na svom Facebook profilu.

Nurkić je u Bosnu i Hercegovinu došao prije petnaestak dana, a u Tuzli je prije sedam dana održao košarkaški kamp na kojem je učestvovalo blizu 300 mladih košarkaša iz BiH.

Svoj boravak nakon Tuzle nastavio je u Sarajevu gdje je dočekivao ramazanske iftare u društvu prijatelja, a nije izostalo ni druženje s bh. glumcima Enisom Bašlagićem i Emirom Hadžihafizbegovićem. Posljednja Nurkićeva stanica u BiH bila je oproštajna utakmica zeničkog košarkaša Ivana Opačka u Zenici.

"U ovih petnaestak dana putovali smo našom lijepom domovinom, organizovali prvi, vrlo uspješan 'Bosnianbeast basketball camp', u svetom mjesecu ramazanu iftarili i družili se sa dragim ljudima, ispratili Ivana Opačka s košarkaških terena i vidimo se uskoro", napisao je Nurkić.

Riječi zahvale Nurkiću, Teletoviću i drugima uputio je i Opačak.

"Jusufa, nisam zaboravio! On je moj ljubimac od kada je prvi put ušao u Cedevitinu svlačionicu i sjeo pored mene. Žao mi je, što ga je operacija spriječila da nam pokaže sve što zna. Ogromno je to srce! Snašao se Juka i zabavljao sve oko sebe, nemojte misliti da je glumio, to je stvarno on. E zato su ovi momci prave zvijezde, veliki ljudi i drago mi je što sam posljednje minute na parketu podijelio s njima. Puno toga su sadašnji mladi igrači Čelika mogli vidjeti i naučiti na ovoj utakmici", napisao je Opačak za svoj oproštaj.