NBA doigravanje
0

James i Wade proigrali, Miami izjednačio protiv Indijane

Totalsport
Foto: NBA
Foto: NBA
Vodili su košarkaši Indiana Pacersa 61-51 protiv Miami Heata osam i po minuta prije kraja treće četvrtine četvrte utakmice polufinalne serije NBA doigravanja na Istoku.

Sva je voda u tom trenutku išla na njihov mlin i činilo se da će igrači Franka Vogela do treće pobjede u seriji. No, nova je iskra tada odjednom planula u igri floridske ekipe, čiji su igrači odjednom počeli skakati, blokirati, krasti lopte.

Stalno dobrom LeBronu Jamesu, u nedjelju izvrsnom, priključio se Dwyane Wade, pa potom i Udonis Haslem, te su igrači Erika Spoelstre unutar samo sedam minuta igre došli od spomenutih 61-51 za Pacerse do 76-66 vlastitiog vodstva. Serija 25-5, i dobijena treća trećina 30-16, pokazali su se dovoljnim vodstvom za konačnu 101-93 pobjedu.

Deset minuta prije kraja smanjili su Pacersi na minus 1 (80-79), ali je Wade dvama vezanim ubačajima opet odveo utakmicu na sigurnih plus pet. Posljednju prijetnju domaćih, koji su tricom Dannyja Grangera minutu i 35 sekundi prije kraja došli na minus pet (96-91), preciznim je ubačajem s odstojanja odbio Udonis Haslem, koji je u posljednjoj četvrtini ubacio osam poena od ukupno 14.

Briljantnu je partiju odigrao James s 40, koševa, 18 skokova i devet asistencija, dok je Wade dodao 30 koševa, od čega 22 u drugom poluvremenu, devet skokova i šest asistencija. Obojica su bili na preko 50 posto šuta iz igre, a dodali su i po dvije blokade. Wade nije izgubio niti jednu loptu, James jest pet, ali je i dvije ukrao.

Danny Granger za Indianu je ubacio 20 koševa uz pet skokova. Darren Collison dodao je 16 poena.

Peta utakmica serije u utorak se igra u Miamiju. 

NBA doigravanje, Istočna konferencija:

Indiana – Miami 93-101 (Granger 20k, 5s, Granger 16k / James 40k, 18s, 9a, Wade 30k, 9s, 6a), serija je izjednačena na 2-2