Košarka
7

Edin Bavčić novo pojačanje Sigal Prištine

Anadolija
Edin Bavčić (Foto: Klix.ba)
Edin Bavčić (Foto: Klix.ba)
Košarkaš iz Bosne i Hercegovine, Edin Bavčić, i dva Amerikanca, Aaron McGhee i Jordan Hulls, najnovija su pojačanja Sigal Prištine, kosovskog šampiona u košarci. Igračka pojačanja danas su na konferenciji za novinare predstavili trener Sabit Hadžić i direktor kluba Florian Miftari.

Tridesetogodišnji Edin Bavčić igra krilnog centra i karijeru je započeo u klubu Ilidža, nastavio u Bosni, a potom je izabran kao 56. izbor NBA drafta od strane Toronto Raptorsa, ali nije otišao u SAD.

Početkom sezone 2008/09. igrao je u Turskoj ekipi Kepez Belediyespor, a ubrzo je prešao u redove ekipe Koln 99ers. Bavčić je 2009. prešao u Sloveniju gde je igrao za Union Olimpiju. Zadnji angažman mu je bio u ekipi druge lige KAOD iz Grčke.

Jordan Hulls ima 24 godine i igra poziciju plejmejkera. U Prištinu dolazi iz poljskog kluba "Energa Czarni". Treće pojačanje je tridesetpetogodišnji krilni centar Aaron McGhee, koji je u Prištinu stigao iz ruskog kluba BC Ural Yekaterinburg.

I trener Sabit Hadžić je nov na klupi kosovskog šampiona. Bivši selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine je u Prištinu stigao krajem augusta.