Mjere sigurnosti
0

Denver izolovao braću Jokić: Ovako su nakon skandala posmatrali utakmicu protiv LA Lakersa

H. H.
Strahinja i Nemanja Jokić tokom utakmice protiv LA Lakersa (Foto: USA TODAY Sports)
Strahinja i Nemanja Jokić tokom utakmice protiv LA Lakersa (Foto: USA TODAY Sports)
Strahinja Jokić, stariji brat slavnog košarkaša Denver Nuggetsa Nikole Jokića, prisustvovao je utakmici play-off serije protiv Los Angeles Lakersa u Ball Areni iako je na prethodnom susretu napravio veliki skandal.

Naime, on je tokom prethodne utakmice u Denveru šakom udario čovjeka na tribinama, a nakon što se pojavio snimak incidenta, NBA liga je pokrenula istragu.

Ipak, za sada je prošao bez kazne, te mu je dozvoljeno prisustvo utakmici Denvera i LA Lakersa koja se igrala sinoć. Ovoga puta domaćin Denver je odlučio da ništa ne prepusti slučaju, te je Nikolinoj braći Stahinji i Nemanji dodijelo specijalna mjesta na tribini kao dodatnu mjeru sigurnosti.

Jokićeva braća nisu bila na standardnim mjestima, već su susret posmatrala iz lože u kojoj skoro nije bilo nikog oko njih.

Podsjetimo, košarkaši Denver Nuggetsa su pobijedili Los Angeles Lakerse rezultatom 108:106 i s ukupnih 4-1 u seriji ih izbacili iz prvog kruga NBA play-offa.

U veoma zanimljivom susretu briljirao je Nikola Jokić koji je susret završio s 25 poena, 20 skokova i 9 asistencija, dok je Jamal Murray postigao 32 poena, uključujući šut za dva poena četiri sekunde prije kraja koji je i odlučio pobjednika.