Nasmijali su ga
13

Jokić u nevjerici zbog pitanja novinara: Oh, Bože, nisam radio test inteligencije

N. M.
Jokić u nevjerici zbog pitanja (Foto: Screenshot)
Jokić u nevjerici zbog pitanja (Foto: Screenshot)
Košarkaši Denver Nuggetsa prošle su noći stigli do treće uzastopne pobjede u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije NBA lige te su poveli s 3:2 protiv Minnesota Timberwolvesa.
Ponovo je u dresu Nuggetsa blistao Nikola Jokić sa 40 poena, 13 asistencija i 7 skokova, a iz igre je šutirao fantastičnih 15/22.

Zanimljiva scena viđena je na konferenciji za medije, gdje je jedan američki novinar Jokića ostavio u nevjeruci svojim pitanjem "Da li je možda u Srbiji radio test inteligencije?".

"Nisam nikad radio test inteligencije. Smiješno je. Oh, Bože... Nisam genije. Smiješno je", odgovorio je začuđeni Jokić.

Takvo novinarsko pitanje je očito došlo zbog ranije izjave Jokićevog saigrača Aarona Gordona, koji je govorio da vjeruje da je Jokić član Mense jer je genijalac.

Mensa (lat. mensa - sto) je najstarije i najveće međunarodno udruženje visokointeligentnih pojedinaca. Osnovana je 1946. godine u Engleskoj, a širom svijeta okuplja hiljade osoba čija utvrđena inteligencija spada u gornjih dva posto opšte/ukupne populacije, s ciljem upoznavanja, druženja i učestvovanja u različitim aktivnostima.

O Jokićevom koeficijentu inteligencije govorio je i trener Mike Malone.

“Njegov IQ je izvan granica. Vjerovatno pripada Mensi, ali on vjerovatno i ne zna što je Mensa", zaključio je trener Denvera.