Veliki prijatelji
218

Džeko doputovao u Sarajevo, uoči okupljanja Zmajeva družio se s Ibričićem i Adilovićem

N. K.
Edin Džeko i Senijad Ibričić (Foto: Instagram)
Edin Džeko i Senijad Ibričić (Foto: Instagram)
Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko doputovao je prije nekoliko dana u Sarajevo, a očekuje se da će se priključiti i okupljanju Zmajeva koje je novi selektor Sergej Barbarez zakazao za danas na Ilidži.
Slobodno vrijeme nakon naporne sezone iskoristio je i za druženje s prijateljima Eldinom Adilovićem i Senijadom Ibričićem, još uvijek aktuelnim, ali i suspendovanim sportskim direktorom FK Sarajevo kojem je nedavno ukinuta suspenzija koju mu je nametnuo Nogometni savez BiH.

Džeko je očito odlučio da se stavi na raspolaganje selektoru Barbarezu, iako je njegovo nastup bio upitan.

Edin Džeko i Eldin Adilović (Foto: Instagram)
Edin Džeko i Eldin Adilović (Foto: Instagram)

Osim toga što su u pitanju prijateljske utakmice, na kojima Džeko nema šta dokazivati, naš napadač je imao i zdravstvenih problema zbog kojih je nedavno već na poluvremenu zamijenjen tokom utakmice svog Fenerbahčea.

I sam selektor Barbarez je na konferenciji za medije na kojoj je objavio spisak reprezentativaca rekao kako je cjelokupna situacija oko Džeke još pod velikim upitnikom.

Večeras je zakazan i prvi trening Zmajeva nakon kojeg će biti dosta jasnija situacija kada je u pitanju status i nastup Džeke na početku nove ere reprezentacije BiH.

Podsjetimo, utakmicu s Engleskom igramo već u ponedjeljak, a šest dana kasnije gostovat ćemo i Italiji.