Na njegovom rođendanu
0

Igrač koji je Argentini donio svjetsku titulu mora kod psihijatra zbog optužbi za silovanje

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Aktuelni svjetski prvak sa reprezentacijom Argentine Gonzalo Montiel optužen je da je silovao manekenku na proslavi svog rođendana 2019. godine.

Istraga protiv njega je nastavljena, a sada mu je naloženo da mora da se podvrgne psihijatrijskim ispitivanjima zbog pomenute optužbe.

Nogometaš Nottingham Foresta će se vratiti u Argentinu gdje će morati da prođe psihološku provjeru, a nevinost će morati dokzati na sudu 17. i 20. septembra u Buenos Airesu.

Prijatelj igrača Seville koji je na posudbi u Forestu Alexis Acosta je također optužen za isti zločin i morat će proći kroz istu provjeru i svjedočenje koje je zakazano za 2. i 5. septembar.

Žrtva tvrdi da je prije seksualnog napada od strane desnog beka drogirana, a zatim poslije i grupno silovana na rođendanskoj zabavi organizovanoj 1. januara, spojenoj zajedno sa proslavom Nove godine.

Prema njenom svjedočenju, rodbina i prijatelji nogometaša su joj prijetili, a kada se to desilo Montiel je još uvijek bio nogometaš River Platea gdje je i ponikao nakon čega je 2021. godine prešao u Sevillu.

Prošlog mjeseca se pojavio videoprilog na kojem je žrtva otkrila šta se zaista dešavalo.

"Ja sam Carolina, manekenka i hostesa koja je preživela grupno silovanje čiji je glavni počinilac Gonzalo Montiel, čovjek koji je postigao posljednji gol na Svjetskom prvenstvu. Slavio se njegov rođendan i pozvao me je kući. Upoznali smo se, a oni su me drogirali dok nisam izgubila svijest. To je dokazano tokom istrage, to i da sam vrištala tokom žurke. Gonzalo me je silovao. Dugo sam tražila advokate jer niko nije htio sa mnom na sud, svi su htjeli da se nagodim", kazala je Carolina.

Vezani članci