Euroliga
8

CSKA u sjajnom meču savladao Khimki, Panathinaikos za šest minuta "pomeo" Real Madrid

Piše: K. H.
CSKA - Khimki (Foto: EPA-EFE)
Ekipe CSKA i Panathinaikosa zabilježile su pobjede u prvim susretima play-offa košarkaške Eurolige.

CSKA je na domaćem terenu u sjajnom meču savladao ruski Khimki, a konačni rezultat na kraju je glasio 98:95. Meč su bolje otvorili gostujući igrači koji sredinom prve četvrtine dolaze do dvocifrene prednosti (23:12), a dobar ritam s početka meča zadržali su sve do poluvrmena na koje su otišli s osam poena razlike. Bilo je 54:46 za Khimki.

CSKA je zaigrao puno bolje u drugom poluvremenu, pa su tako sredinom treće četvrtine stigli prednost gostiju, a onda sjajnom igrom u ključnim trenucima meča dolaze do prednosti, kasnije i pobjede i vodstva od 1:0.

Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Sergio Rodriguez sa 21 ubačenim poenom, uz pet asistencija, dok je Alexey Šved na drugoj strani ubacio 22 poena.

U drugom meču večeri, Panathinaikos je već u prvih šest minuta faktički odlučio pitanje pobjednika protiv Real Madrida. Domaći igrači od prve minute zaigrali su sjajno, a koliko dobro su igrali najbolje govori podatak da su na početku napravili seriju od čak 20:0.

Izuzetno loš početak meča ostavio je traga na igračima Real Madrida, a do kraja susreta nisu imali apsolutno nijednu šansu da se vrate u meč, pa je konačni rezultat na kraju glasio 95:67 za domaći tim.