Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne mogu da vjerujem da ste vi sa klixa ovo napisali. Pozitivno iznenadjenje i naprijed Bosno i Hercegovino !
dobar tekst ali nazalost kod nas ljudi vise vole senzacije nego ovakve analize pozdrav od kolege
Bogans ne mora kosa zabit opet ce igrat 20 minuta, radi odbrane, ako je mogao u Chicagu kada su se borili za titulu moze i ovim usranim Netsima, ne znam kad god gledam Teletovica previse se gubi u odbrani i na rotacijama, par puta istina odigrao je odlicno, mislim vremenom bi se trebao popraviti, ali ako recimo odluci ovo ljeto da radi na tome i svojoj kretnji u odbrani s sutem kojim ima mogao bi biti odlican roll player, jer budimo realni tesko da ce ikad biti vrhunski igrac u ovoj ligi, eventualno s vecom minutazom mozda bude jos napredovao, al 4 koja moze pucat 3 i dobro igrati odbranu je rijetkost u nba i veoma cijenjena pozicija, mislim da bi mu to bio najbolji nacin da se probije u nba...
Malo setam po forumu Brooklyn Netsa - navijaci PLACU da se Mirza konacno proba u startnoj petorci, jer smatraju da je igrama dokazao da bi sa vremenom mogao biti njihova najbolja 4.ka :-) Prema njihovoj prici, trener PJ Carlessimo je jedini idiot koji to ne vidi, a on se najvise pita (nazalost)... U svakom slucaju - dobre vijesti za Mirzu...imat ce momak karijeru u NBA, Carlessimo or no Carlessssssimo :-)
Fina analiza, konacno jedan dobar i pohvalan clanak na ovom portalu.
Dobar dan, ja sam Carlesimo. Otkud vi znate šta ja dobro znam? U naslovu mi pripisujete nešto o čemu nema pomena u tekstu. Zašto mi trpate riječi u usta? Vrlo ste neprofesionalni i nepismeni.
Pomno analiziram sve stručne savjete sa vašeg portala.
Igrač koji vrijedi, izboriće se za svoju minutažu. Ne može se očekivati da neko u prvoj sezoni bude nosilac igre u NBA. Za Mirzu je premija da se ustali u prvih 12, jer u dosta utakmica nije bio ni na klupi. Tu činjenicu vi naravno preskačete. Ako jedan Toni Kukoč nije nikad uspio da bude u startnoj petorci, nego mu je plafon bio, najbolji šesti igrač, šta onda očekivati od Mirze, koji je realno samo dobar igrač bez konstantne kvalitete u igri. Mislim da bi mu bolje bilo da se vrati u Evropu.
Ispravka!!! Brooklyn zauzima 4 mjesto Istocne Konferencije sa omjerom 33:24.. Sa ovakvim timom Netsa Carlesimo jednostavno mora puno da rotira i mjenja u igri.Ako igra protiv ekipa sa jacim centrima ili PF igracima tada mozemo i razumjeti za manje Mirzine minute .ali ako se igra protiv slabijih imena ili suterskog centra ili PF-a Tu Mirza mora imati veliku minutazu...Inace ne moze se reci da je on neki veliki igrac odluke ili neko ko ce napraviti cuda u NBA,ali taj covjek sa priblizno Wallace-ovim minutama bi napravio vise i vjerujem da bi uz Johnsona imao najbolji prosjek i broj ubacenih poena...NAPRIJED MAJSTORE
Carlisimo pravi dvije greske: 1. sutera ne smijes uvoditi u 4. cetvrtini, i ocekivati da se raspuca, a prije toga ti se hladio sat i vise vremena, to jednostavno ne mozes ocekivati ni od najboljih sutera na svijetu... 2. grijesi kada ne uvodi vise mirzu protiv ekipa ciji PF nisu toliko aktivni u ofanzivi (Haslem itd), jer je on korisniji u napadu nego evans i hampris zajedno, i samim time bi se i pritisak na protivnicku odbranu pojacao, u suprotnom kada igra evans protiv takvih igraca, kao da se igra 4 : 4 u napadu.. jer i jaedan i drugi su skoro neaktivni...
mora da si iz "Oslobodjenja", vi se samo dole zaje*avate
hahaha pa bolji procenat suta ima Pasalic nego Teletovic
Mirza dobiva šanse u bitnom dijelu utakmice (4. cetvrtina) i to kad utakmica nije odlučena (+-20 poena) kao što je do sad bilo. To bi značilo da se na njega ozbiljno računa. Istina, Joe Johnsona nema, a Humphries igra očajno, pa i Blache je sve gori i gori. Carlesimo vodi ekipu grozno... Nemoguće da je Mirza dobar da igra 4. četvrtinu, a da ga nema u prvoj i drugoj. To nema logike. Vjerujem da uskoro Carlesimu slijedi otkaz.