NBA liga
13

Brooklyn otpustio trenera pa nastavio s porazima, u ostalim mečevima slavili domaći timovi

K. H.
Foto: Brooklyn/Twitter
Foto: Brooklyn/Twitter
U NBA ligi sinoć su odigrana četiri meča, a Brooklyn Netsi, iako su otpustili trenera Stevea Nasha, doživjeli su poraz na domaćem terenu od Chicago Bullsa rezultatom 108:99.

Brookly je dobro otvorio meč i prvu četvrtinu je uspio riješiti u svoju korist rezultatom 27:25, nakon čega su i u drugoj dionici nastavili s drugom igrom i na pauzu otišli sa šest poena prednosti. Rezultat je glasio 58:52.

Činilo se da će Brooklyn u prvom meču bez trenera Nasha doći do pobjede kada su sredinom treće četvrtine došli do prednosti od 12 poena (68:56), no Chicago je nakon toga zaigrao mnogo bolje, do kraja treće četvrtine smanjio na tri poena razlike i odličnom igrom u posljednjoj dionici došao do preokreta i na kraju do pobjede.

Bullse je do trijumfa vodio LeVine koji je ubacio 29 poena, dok je najefikasniji u poraženom timu bio Durant s ubačenih 32 poena.

U ostalim mečevima, Miami je na svom terenu bio bolji od Golden Statea rezultatom 116:109, dok je Oklahoma, također na svom terenu, bila bolja od Orlanda rezultatom 116:108.

U posljednjem meču večeri Phoenix je kao domaćin bio bolji od Minnesote rezultatom 116:107.

Tabela:

Standings provided by Sofascore