Komentari (17)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
i sta sada djedovic ostade bez nba lige?
Možel mi neko objasnit šta je zapravo \"pick drafta\"...nije mi baš najjasnije?? Da li je to igrač za kojeg je već rezervisano mjesto u NBA ili je najskuplji ili najbolji potencijalni košarkaš ili rezervisan košarkaš il šta već? Stvarno mi to nikad niej bilo jasno...ako neko zna baš dobro objasnit bio bih zahvalan.
4 najslabije ekipe u prethodnom prvenstvu igraju lutriju koja ce od njih prva birati na draftu. Mnogo igracha bude izabrano od klubova (obichno u drugom krugu drafta), a da ne zaigraju iste sezone za njih. Uglavnom se tu radi o igrachima iz Europe, koji josh sezonu ili dvije, igraju za svoje matichne klubove, razvijaju se, a ako se pokazu kao potencijal za NBA, onda ih ekipa, koja ih je draftovala, ubacuje u svoj roster. Draft kao draft, je sam po sebi lutrija. Mnogo je primjera loshe procjene na draftu...Jordan, Bryant, itd, a Toni Parker je, npr., bio u drugoj rundi.
ma pravilo ti je odprilike, 14 ekipa koje nisu usle u playoff idu na draft lutriju.. sto ekipa ima manji skor pobjede/porazi ima vecu procentualnu sansu da dobije 1. pick na draftu. ranije je moglo direkt iz srednje skole, recimo LBJ, Kevin Garnett, Kobe kao 13. pick itd. Najcesce 1. pick bude iz jedne od ekipa koja je bila na final fouru NCAA, ili iz Europe kao Darko Milicic koji ima u prosjeku 6 poena i 0.9 asistencija. To ti je to odprilike, ali puno se toga izdogovara i trejda prije drafte i za vrijeme drafta. :)
1. There is no maximum age limit. 2. The minimum age limit is 19 years old during the year of that draft. 3. One NBA season must have passed since the date of your high school graduation before you\'re eligible for the draft. 4. You cannot \"skip\" the draft and enter the NBA as a free agent. Everyone must be initiated. If you\'re not drafted, you are then a free agent. Source: Google :D
Teletovic je bio na draftu 2007, nije bio draftovan, ali mislim da se zbog toga gleda na njega kao slobodnog igraca... Mislim da za draft nema gornje granice u godinama, vec samo minimum 19 god....
I da dodam da nekada pozicija na draftu ne mora puno da znači, recimo Michael Olowokandi je 1999 bio prvi pik drafta, Kwame Brown također promašaj, dok je recimo Michael Jordan izabran kao treći, Karl Malone kao 13-ti, jedan Michael Redd, osvajač zlatne olimpijske medalje tek u drugoj rundi, tek kao 43-i itd. itd. itd.
Teletovic ide direktno u NBA,covjek je otkupio svoj ugovor,najvjerovatnije ce u Nets-e (Brooklyn Nets) ili u Cavalirse (Cleveland Cavaliers),zbog nekih detalja nije jos sigurno u koji tacno klub..mada su u opticaju bili i New York Knicks-i i Phoenix Suns-i.. a na draft-u nije bio jer ima previse godina za draft-a (26)..a svojom igrom i fizickom spremom je pokazao da moze igrati u NBA..
Sto se ovaj Obama razbacuje poreznim novcima postenih americkih gradjana. Dodijeli mu bananu i STFU!
J*balo vas sveučilište! Uvijek se zvalo univerzitet, fakultet... Hajde, idemo na munjavoz pa ćemo igrati partiju četvernožnog zelenočehanog štapikala.
Ovaj Davis, pratio sam ga u NCAA kosarci, bit ce jedan od najboljih igraca danasnjice definitivno, lik je 211cm sa rasponom ruku od oko 230cm, nevjerovatan u odbrani, efikasan u napad, vjerujem da ga je nemoguce povrijediti... btw, \"lol\" i ovaj s nickom \"@lol\" su najbolje objasnili kako funkcionira draft, tako da molim da prestanete s raspravama...
izkomplikovase ga brate dragi !!!!
najslabija ekipa ima najviše šansi da prva bira, tj. ima najviše šansi da bude izabrana na lutriji, al Chicago je prije par godina sa 2% šansi dobio pravo prvog izbora i uzeli su Dericka Rosea i ima tu jos dosta pravila al eto ovo su neka osnovna!
@lol Mislim da to nije pitanje lutrije koja ce ekipa birati prvog pika nego cisto tablica na kraju sezone. Znaci ako si zadnji biras prvog pika. E sad desi se nekada da te slabije ekipe prepuste prvog pika nekoj drugoj ekipi iz razloga sto su tradovali (uzeli) negog igraca iz druge ekipe koji vec ima neki renome.....
i ne mora biti najslabiji tim da ima prvi pik. za prvi pik je nekoliko najslabijih ekipa u utrci, i postoji nesto sto se zove lutrija, to je jednostavno izvlacenje ko ce imati koji pik. bobcatsi su bili ubjedljivo najgora ekipa prosle godine, a opet nisu izvuceni za prvi pik, vec su to hornetsi. a oni vec imaju dobro jezgro u ekipi, i dodavanjem davisa za kojeg se prognozira da ce biti za nekoliko godina velika zvijezda ce biti konstantna prijetnja za osvajanje konferencije i finala.
@f11 pa svake godine nova generacija mladih igraca se ubacuje u ligu preko ovog drafta. ni za jednog igraca nije mjesto rezervisano,ali je rezervisano koje mjesto po redu ce imati koja ekipa za odabir. hornetsi su imali prvi pik sinoc, to znaci prvi su mogli birati, i da su bilo kojeg igraca odabrali on bi bio prvi pik drafta, i posto je to bio davis, prvi pik je on. da su beala odabrali, to bi bio on itd itd. timovi uzimaju ekipe prema procjeni, ko bi mogao izrasti u najboljeg igraca. pogledaj puno godina unazad, vecina prvih pikova (ustvari prva tri pika, iako bude failova nekad) su sada nositelji svojih ekipa, i najvece zvijezde lige. ima tu puno provjera preko sezone, dovode se igraci na isprobavanje, da se vidi ko zna koliko i slicno. vecinom se uvijek zna ko ce biti prvi pik, a nekada i prvih 7-8, zna se otprilike poredak, jer se uvijek neki pokazu bolje na koledzu od drugih, i opcenito su veci talenti.
A šta je sa Mirzom Teletovićem ?