Košarka
0

Aco Petrović: Uzdigli smo se poput Feniksa!

Anadolija
(Foto: Anadolija)
Aleksandar Petrović, selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, rekao je nakon današnje pobjede nad Crnom Gorom da je BiH specifična reprezentacija koja se zna "uzdignuti kao Feniks".

"Kada svi misle da smo mrtvi vratimo se i odigramo odlično", pojasnio je Petrović, prenosi novinar agencije Anadolija.

Nadalje, on je rekao da je reprezentacija BiH usrećila mnoge ljude u BiH, ali i u Jesenicama, a kako je rekao, protiv Makedonije će odigrati najbolju utakmicu na turniru.

"Mislim da nam ova pobjeda strahovito puno znači. Ne samo ta dva boda, nego i u mentalnom smislu, a slobodan dan nam znači puno da pripremimo naredni susret", pojasnio je.

Prema njegovim riječima, pobjeda reprezentaciji BiH strašno puno znači i "ne bi bilo sportski da se ta selekcija nakon trećeg kola oprosti od prvenstva".

"Bosni je uvijek bilo najteže doći do prve pobjede. To pratim već 20 godina. Tom prvom pobjedom se skida psihološki pritisak. Protiv Makedonije ćete vidjeti sasvim novo lice BiH", rekao je.

Reprezentativac BiH Marko Šutalo je rekao da je ovo bila velika i emotivna pobjeda.

"Znali smo da je presudna utakmica i nismo gubili nadu", kazao je.

Selektor Crne Gore Luka Pavičević čestitao je BiH na pobjedi i rekao da je današnji protivnik Crne Gore zaslužio pobjedu svojom borbenom igrom.

"Mislim da je neiskustvo igrača doprinijelo negativnim rezultatima. Odmorit ćemo se i pokušavati vratiti", rekao je selektor Crne Gore.