sport
249

Karate klub Okinawa je rasadnik talenata: Sara Biogradlić konstantno osvaja medalje

Piše: Edin Isanović
Karate klub Okinawa
Karate klub Okinawa
Karate kluba Okinawa iz Sarajeva posljednjih godina bilježi izuzetno dobre rezultate.

Dokaz za to je i četrnaestogodišnja Sara Biogradlić koja je pod dirigentskom palicom trenera Asmera Šete i Adnana Bešića do sada postigla mnogo zapaženih uspjeha i osvajala medalje. Ipak, ona sa kojom se najviše ponosi je posljednja koju je nedavno osvojila na državnom prvenstvu u Čitluku u kategoriji djevojčica do 14 godina, +54 kilograma i tako postala prvakinja BiH.

Kako naglašava sada joj predstoje pripreme za Balkansko prvenstvo koje se krajem maja održava u Beogradu gdje će braniti boje bh. reprezentacije. Vjeruje da može nastaviti uspješan niz. U budućnosti želi da još više napreduje u ovom sportu. Također, osim Sare Biogradlić klub ima još nekoliko reprezentativaca i prvaka države, te osvajača državnih, balkanskih, mediteranskih i evropskih medalja.

Sara Biogradlić
Sara Biogradlić

Kolektiv je na velikim i značajnim takmičenjima konstantno bio u vrhu, a u prilog tome govori i podatak da su za 10 godina osvojili pregršt medalja. Brojna odličja na domaćoj i međunarodnoj sceni, između ostalih, osvojili su: Emina Babajić, Džan Mahmutović, Ilda Muzurović, Faruk Sijerčić, Emin Mušanović, Teo Raspudić, Bakir Babajić, Azra Babanović, Hamza Turulja, Amar Halilović, Enis Papić...