Finansije glavni problem
341

Takmičari Karate kluba Okinawa se vrijedno spremaju za takmičenja, cilj su medalje sa Svjetskog prvenstva

E. B.
Posljednjih nekoliko godina takmičari Karate kluba Okinawa bilježe sjajne rezultate na međunarodnoj sceni u seniorskoj konkurenciji i trenutno većina seniorskih reprezentativaca BiH trenira u ovom sarajevskom klubu na čijem je čelu selektor muške seniorske reprezentacije u borbama Asmer Šeta.

Prema njegovim riječima, u klubu se veoma intenzivno trenira za nastavak drugog dijela sezone u kojem takmičare očekuje veoma intenzivan period od septembra.

Neka od najznačajnijih takmičenja na kojima će nastupiti takmičari Okinawe i ujedno reprezentativci BiH su nastup Ilde Muzurović u katama početkom septembra na Mediteranskim igrama u pijesku koje se održavaju u Grčkoj, zatim nastup na Balkanskom prvenstvu za seniore u Albaniji gdje nastupa pet takmičara (Ilda Muzurović kate, Džan Mahmutović -60kg, Hamza Turulja-75kg, Rijad Džuho +84 kg i Mahir Džuho -84kg borbe).

Odmah nakon BP-a takmičari Okinawe nastupaju na svjetskoj seriji A na Kipru, a u oktobru kao kruna sezone ih očekuje Svjetsko prvenstvo za seniore u Budimpešti.

"Naši takmičari su već osvojili medalje na svjetskim i evropskim prvenstvima za mlade seniore (Hamza Turulja srebro na SP u Čileu, Rijad Džuho srebro na EP u Finskoj i Mahir Džuho zlato na EP u Češkoj), zatim Bronzane medalje na Mediteranskim igrama prošle godine u Alžiru (Hamza i Rijad - bronze), te ista dva takmičara dva zlata sa svjetske serie A u Indoneziji itd.

Zahvaljujući ovim rezultatima BiH karate i njegovi takmičari postali su prepoznatljivi na svjetskoj sceni i sada nam je cilj svjetska i evropska seniorska medalja. Najveća prepreka na ovom putu su finansije jer smo ove godine kao klub ostali dosta uskraćeni za finansiranje i već smo neka bitna takmičenja preskočili a i upitan je odlazak i na ostala spomenuta takmičenja upravo iz istog razloga. Iskreno se nadamo da ćemo nekako prebroditi trenutnu situaciju i da će se naći oni koji će nam pomoći na tom putu", poručuju iz Okinawe.