Revanš na Koševu
113

Juniori Sarajeva žele prolazak u narednu rundu Lige prvaka, besplatan ulaz za sve navijače

FENA
Dženan Uščuplić (Foto: T. S./Klix.ba)
Dženan Uščuplić (Foto: T. S./Klix.ba)
Juniori Fudbalskog kluba Sarajevo u srijedu, 25. oktobra igrat će uzvratnu utakmicu prve runde Omladinske Lige šampiona protiv ukrajinske ekipe Ruh iz Lavova.

Prvi meč odigran na stadionu ZKS Stal Stalowa Wola u Poljskoj okončan je remijem 1:1, a tada je jedini strijelac za „bordo“ tim bio Bakir Nurković u 23. minutu susreta. Ukrajinci su do izjednačenja došli golom iz penala u 66. minutu, kada je precizan bio Kitela.

Šef stručnog štaba FK Sarajevo Dženan Uščuplić istaknuo je na današnjoj konferenciji za medije da njegova ekipa revanš dočekuje u dobroj formi i raspoloženju.

"Naša ekipa treba da uživa u ovom dvomeču. Ukrajinci su dobri i igraju agresivno. Imaju nekoliko pojedinaca koji mogu rješiti utakmicu. Sada smo upoznali protivnika, znamo koje su im jače strane i spremni smo da odgovorimo na njihovu agresivnost", izjavio je Uščuplić i dodao da bi volio da dođe što veći broj navijača, kako bi mladi igrači FK Sarajevo osjetili kako je igrati pred velikim brojem gledalaca.

Bakir Nurković (Foto: T. S./Klix.ba)
Bakir Nurković (Foto: T. S./Klix.ba)

Kapiten FK Sarajevo Bakir Nurković napominje da je predstavnik BiH prvu utakmicu odigrao veoma dobro s obzirom da je debitant u Omladinskoj ligi prvaka.

"Ostvarili smo dobar rezultat pred sutrašnji revanš. Vidjeli smo njihove dobre i loše strane i sigurno će nam biti lakše da pokušamo pred našim navijačima riješimo dvomeč u našu korist – dodao je mladi nogometaš.

Utakmica između Sarajeva i Ruha će biti odigrana sutra na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" u 16 sati, a ulaz za sve posjetioce biće besplatan.