Sarajevo
0

I djeca se takmičila u penjanju na Babinom zubu

Sarajevo-x.com
Foto: Fotoservis
U organizaciji Kluba ekstremnih sportova "Red Point" u Sarajevu je danas na lokalitetu Babin zub održan treći međunarodni kup u brzom penjanju "Big Wall Speed Climbing Babin zub 2010".

Nastupilo je sedam timova iz Sarajeva, Zavidovića, Mostara, Zenice, Austrije i Srbije. Među takmičarima bile su i dvije djevojke, koje su na iznenađenje prisutnih ostvarile ukupnu pobjedu.

Članice Kluba ekstremnih sportova "Red Point", Naida Mačkić i Mirela Bajrić, pobijedile su, ispred Nihada Dupovca i Ajdina Hadžića ("No Limit" / "Wind"), dok su treće mjesto zauzeli Austrijanci, Putz i Kobler.

Nakon nastupa profesionalnih penjača održano je i takmičenje za djecu od pet do 15 godina. Najuspješniji su bili članovi "Red Pointa", Abdulah Agić i Abdulah Sudžuka.

Najmlađi učesnik Kupa bio je petogodišnji Tarik Hadžić iz kluba "No Limit".

Najboljim takmičarima u seniorskoj konkurenciji uručene su nagrade - oprema za penjanje.

Adnan Ćatić, predsjednik kluba ekstremnih sportova "Red Point", je istakao kako je zadovoljan posjetom, naglasivši da je posebno zanimljivo bilo jer su se takmičila i djeca.

"Bilo je dosta roditelja koji su došli s djecom i mislim da će ovaj događaj dodatno doprinijeti afirmaciji ovog sporta koji je svakim danom sve popularniji. Nažalost, mi za ovo takmičenje nismo imali nikakvu podršku institucija, a većinu toga sam finansirao sam, jer su nam gosti već bili došli i nismo željeli izgubiti obraz", rekao je Ćatić za Sarajevo-x.com.

On je dodao da su se učesnici i posjetioci lijepo zabavili i družili, uz muziku sa razglasa.

Također je napomenuo kako njegov klub planira krajem godine organizirati takmičenje u penjanju sa zimskom opremom kod mosta na Darivi, te penjanje na umjetnoj ledenoj stijeni na Jahorini početkom iduće godine.