Ubjedljiva pobjeda
38

Hiljade navijača Ajaxa ispred stadiona proslavilo 35. titulu prvaka Nizozemske

K. H.
Ekipa Ajaxa u nedjelju je proslavila 35. šampionsku titulu, a ispred stadiona unatoč rigoroznim mjerama zbog pandemije koronavirusa napravljena je velika fešta i proslava.

Ispred stadiona Johan Cruijff Arena skupilo se nekoliko hiljada navijača koji zbog ograničenog broja publike na tribinama nisu imali pravo da uživo posmatraju utakmicu za titulu prvaka, a njihovi igrači na kraju su prikazali zbog čega su osvojili titulu i upisali ubjedljivu pobjedu od 4:0 protiv Emmen.

Strijelci za Ajax su bili Timber u 10., Haller u 61., Rensch u 66. i Klassen u 74. minuti, a oni nakon ovog kola imaju 79 osvojenih bodova, 14 više od PSV-a koji je na drugom mjestu.

Uz to, ubjedljivo su najefikasnija ekipa u Eredivisie ligi i u ovoj sezoni su na 31 odigranom meču postigli 83 pogotka.

Ovaj tim je titulu prvaka osigurao samo nekoliko dana nakon što je trener Erik ten Hag potpisao novi ugovor do 2023. godine, iako je Tottenham svim silama pokušavao da ga dovede u svoje redove.

Za Ajax je ovo bila 35. titula prvaka, a u ovoj sezoni osvojili su i Kup Nizozemske pa se s pravom može reći da su trenutno najbolji tim u ovoj državi.

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore