11. kolo
69

Futsaleri Željezničara dočekuju opasnog rivala iz Tešnja, utakmica ima i humanitarni karakter

K. H.
Foto: Futsal Željezničar/Facebook
Foto: Futsal Željezničar/Facebook
Futsaleri Željezničara danas igraju meč 11. kola Prve futsal lige Federacije BiH, grupa centar, protiv Futsal teama Tešanj, a utakmicu koja se igra od 18 sati ima i humanitarni karakter i prikupljat će se novac za žrtve u razornom zemljotresu u Turskoj i Siriji.

Kako su napisali u najavi utakmice, današnji susret im je od velikog značaja zbog borbe za ulazak u play-off i u konačnici do Premijer lige BiH. Igraju s protivnikom koji ih je pobijedio u prvom dijelu sezone.

"U goste nam dolazi FT Tešanj, koji nas je savladao u prvom dijelu sezone i u kojem su igrali zaista fantastično. Ipak, dolaskom proljeća, polako posustaju, ali to nas neće zavarati. Naprotiv, znamo da je 'ranjeni lav', uvijek najopasniji, tako da ćemo u ovu utakmicu ući kao da je finale za ulazak u Premijer ligu", najavili su iz kluba pa nastavili:

"Zapravo, nije daleko od toga, jer za nas je ovo zaista finale, jer u slučaju pobjede, gotovo sigurno smo u play-offu, što nam je konačni cilj."

Na ulazu će biti postavljena i humanitarna kutija Udruženja Pomozi.ba, namijenjena za stradale u razornom zemljotresu u Turskoj i Siriji, a bit će izdvojen i dio prihoda od prodaje ulaznica, koje koštaju 3 KM.

Nedavno su se futsaleri Željezničara odazvali za pomoć u Udruženju Pomozi.ba, gdje su se priključili volonterima i pomogali na utovaru udjeće za Tursku i Siriju. "Imamo samo ono što damo", poručili su.

Utakmica se igra u Sportskoj dvorani Goran Čengić na Grbavici s početkom u 18 sati.