Omiljeni saigrač
290

Kolašinac oduševio prijatelje i fanove, redaju se čestitke Džeke, Özila, Goretzke...

N. K.
Kolašinac s trofejom Evropske lige (Foto: EPA-EFE)
Kolašinac s trofejom Evropske lige (Foto: EPA-EFE)
Reprezentativac Bosne i Hercegovine Sead Kolašinac sinoć je osvojio svoj prvi evropski trofej u karijeri, a povodom tog uspjeha stigle su mu brojne čestitke od prijatelja i fanova.
Naime, Kolašinac je na svom Instagramu objavio fotografiju s trofejom Evropske lige kojeg je osvojio sinoć nakon što je njegova Atalanta razbila Bayer u finalu rezultatom 3:0.

Redale su se čestitke ispod objave koja je za 10 sati skupila više od 60.000 lajkova.

Prve čestitke stigle su od sadašnjih i bivših saigrača iz reprezentacije BiH kao što su one od Edina Džeke, Miralema Pjanića, Ibrahima Šehića, Amera Gojaka, Harisa Duljevića...

Veliku pažnju privukla je i čestitka njegovog bivšeg saigrača iz Arsenala Mesuta Özila, a oduševljenje nije krio Leon Goretzka.

"Čovječe", napisao je as Bayerna uz emotikon srca.

Kolašinac je aplauze za uspjeh dobio i od najpoznatijeg transfer insajdera Fabrizija Romana, a podrška od navijača bivših klubova jasno govori koliko je Kolašinac svima njima ostao u srcu.

Podsjetimo, Kolašinac je kao omladinac počeo igrati nogomet u Karlsruheu, a potom je prešao u Schalke gdje je postao profesionalni nogometaš. Sjajne igre u njemačkom klubu donijele su mu transfer u Arsenal, a potom se vratio u Schalke. Igrao je i za bivšeg prvaka Evrope ekipu Marseillea, da bi pred početak ove sezone prešao u Atalantu i to se ispostavilo kao izvanredan potez. U dosadašnjoj karijeri osvojio je FA Cup sa Arsenalom i dva Superkupa Engleske, te je trofej Evropske lige s Atalantom svakako kruna njegove dosadašnje karijere.