Poštovanje porodici
8

Massa: Znam u kakvom je stanju Schumacher, ali ko sam ja da to iznosim u javnost?

F. Z.
Massa i Schumacher (Foto: EPA-EFE)
Massa i Schumacher (Foto: EPA-EFE)
Bivši timski kolega i dobar prijatelj Michaela Schumachera - Brazilac Felipe Massa rekao je kako je upoznat o zdravstvenom stanju sedmerostrukog prvaka svijeta, ali da te informacije neće otkriti u javnosti.

Osvajač najviše titula prvaka svijeta u historiji Formule 1 imao je nesreću 2013. godine. Tokom skijanja je pao i udario glavom u kamen, a od tog dana ljekari se bore za njegov život. Dugo je bio u komi, a porodica ne želi otkrivati informacije o njegovom zdravstvenom stanju.

"Znam u kakvom je stanju, imam sve informacije. Uvijek sam bio blizak s njim. S njegovom suprugom Corinnom nisam se često družio jer nije dolazila na utrke. Moramo znati da ova situacija nije laka. Moramo poštovati porodicu, ne žele iznositi stvari u javnost i ko sam ja da to uradim?", rekao je Massa.

Istaknuo je kako se svakog dana moli za Michaela i da se nada kako će se jednog dana vratiti na stazu i biti podrška sinu Micku.

"Sanjam ga često i molim se za njega i da mu bude bolje, da se ponovo vrati na stazu kako bi bio podrška sinu. Molim se da se to dogodi jednog dana", istaknuo je Massa.