Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
vise glupost na jednom mjestu nisam vidio. Cuj..., FIA izmislja pravila da bi skinula Ferrari sa trona...hahahaha pa ptice na grani znaju vise da FIA znaci Ferrari Internationale de l\'Automobile..!!! Ferrari vec godina prima daleko najvise novaca iz raspodjele prava na F1, nebitno jel sampion ili ne. Ferrari vec godinama namece svoja pravila drugim timovima.., od uvodjenja bridgstone za sve timeove, pa na dalje.. Sada kada dodje jedan Brawn i odere im guzove.., oni prijete napustanjem F1.. pa Bujrum.., napustite.., kao sto neko gore rece najvise cete nedostojati svojim fanovima.., a F1 moze i bez vas i vasih prljavih igara.
to je zato sto je munib usljanovic oops pardon usanovic strucni-honorarni saradnihh FIA-e..tako da me nista ne cudi ;-)
ferrari je fia-i dugo bio trn u oku i konacno su nasli nacin kako da ga srozaju.... iz godine u godinu ovaj sport je dosadniji, a sve zbog pravila koja ogranicavaju timove (prvenstveno konstruktore) da pokazu svoju inventivnost i dosjetljivost u pronalazenju novih unapredjenja bolida... sve sto je ferrari smislio u zadnjih par godina, fia je zabranila u rekordnom roku, dok se ostalim timovima dozvoljava sve i svasta...
Za vrijeme Michaela Schumachera nisam propustao niti jednu utrku jer je sve bilo zanimljivije... ne samo zbog Michaela nego zbog toga sto FIA nije uvodila nova pravila svake godine. Mislim da su prevazisli svaku mjeru i da ovaj sport gubi svoju draz. Ako nastave ovako, ne samo da ce izgubiti Ferrari, nego i najmanje 50 % gledanosti. Iskereno, ove sezone sam gledao samo prvu utrku.
nije samo ferarri koji prijeti istupanjem, tu su jos i toyota, bmw, mclaren, oba red bulla kao i renault. ostali bi samo brawn i williams i pridruzice im se iduce godine USF1 ali to naravno nije isto, ne samo zbog ferarrija nego zbog svih navedenih
Realno gledajuci, Ferrari bi vise izgubio od FIA-e. Ferrari je sagradio ime na Formuli 1. Sva tehnologija u njihovim automobilima je nastala prvo na bolidima. Nije mi jasno kome prijete, nece faliti nikome osim svojim fanovima. Da ne kazem da u recesiji ne mogu priustiti da se unazade.
Sto jest,jest. Za koju godinu i Maple ce da se takmici u F1.
F1 propada bez njih,70% ljudi navija za ferrari. Mijenjali su pravila da skinu Michaela i Ferrari sa trona.Ovi sto nemaju para neka dodju u BIH i voze brdske trke.To bi isto bilo kao da Real,Chelse,Barca i ostali smiju maksimalno da potrose 10mio na sezonu.
FIA kenja zestoko.. bolje onom mosley-u da se mani prostitukcu obuccenih u nacisticcka odijela i da pazi na sinove a ne umiru kao najvecci oloss predozirani... mosley je uveo diktaturu... svakako podrzzavam i ferrari i toyotu koja je najavila isto...
Usla voda u usi .Pokazite se \"majstori\" masine i volana. Za isto para napravite masinu i vozaca kao i ostali. Lako je imati avion i pobjedjivati fice i golfove (osim II), taman da ga i dedo kakav zivo. Misevi mali, eeeejjjjjjj...........gdje odoste? Vratite se.
realno Ferrari je simbol F1...ne bi nista bilo isto bez crvenih bolida...pratim Ferrari dvije decenije...i bez njega ne bi nista bilo isto
PA fia svake godine izmislja nova pravila kako bi ferari unazadila.. to je prvi i osnovni razlog mjenjanja pravila !!! Znam da bi se cijela FIA i F1 raspala bez ferarija !!
Ma de ba, istupaju sad kad ionako ne mogu prismrdit vrhu !
Naj više :lol:
stvarno nije fer ni FIA VISE NEZNA STA RADI postavlja pravila svake nove sezone sto naj vise steti ferariju