Formula 1
4

Felipe Massa najavio odlazak iz Ferrarija 2014. godine

Klix.ba
Felipe Massa (Foto: AFP)
Felipe Massa (Foto: AFP)
Brazilski vozač Formule 1 Felipe Massa najavio je da sljedeće godine neće biti vozač Ferrarija.

Massa je svoj odlazak najavio putem Twittera i Instagrama, a njega će zamijeniti povratnik u Ferrarijev bolid, finski vozač Kimi Raikkonen.

"Sljedeće godine želim voziti za ekipu koja će mi dati konkurentan bolid. Želim pobijediti u što više utrka i boriti se za titulu prvaka", izjavio je 32-godišnji Massa.

Predsjednik Ferrarija, Luca di Montezemolo, nije govorio o Massi i Raikkonenu kada se pojavio na Sajmu automobila u Frankfurtu u utorak.

"Kada bude nekih vijesti, razgovarat ćemo", rekao je Talijan našalivši se da je u pregovorima sa Michaelom Schumacherom.

Raikkonen je najvjerovatnije već potpisao ugovor, a potvrda toga će stići uskoro.

Spekulisalo se da je Ferrarijev vozač Fernando Alonso ljut zbog Raikkonenovog dolaska te da razmišlja o prelasku od Red Bull, Lotus ili čak McLaren, u kojem je bio neuspješan 2007. godine.

"Kakvu god odluku tim donese meni će odgovarati i nastavit ćemo raditi kako bi ostvarili što bolje rezultate", napisao je Alonso na Twitteru i tako demantovao glasine.

Raikkonena bi u Lotusu trebao zamijeniti Nico Hulkenberg.

"Imao je dobar vikend, ali od ranije znamo da je Nico brz vozač. Znam ga otkako je vozio za BMW. Koliko mi je poznato, on je i Ferrarijeva želja, tako da svi imamo svoje planove. Ukoliko prvi ne uspije, uvijek imamo plan B", izjavio je šef Lotusa Eric Boullier .