Boks
0

Evander Holyfield opet u ringu

FENA
Legendarni Evander Holyfield vratiće se u ring u 47. godini, da bi se sa Rusom Nikolajem Valujevim borio za svjetsku titulu.

Meč dvojice boksera trebalo bi da se održi u decembru u Švicarskoj ili Njemačkoj. Holyfield, koji je šampionski pojas osvajao četiri puta postao bi najstariji prvak svijeta u istoriji ukoliko bi uspio da pobijedi.

Holyfield, koji će kasnije ovog mjeseca napuniti 46 godina, posljednji put je na ring izašao 13. oktobra prošle godine, kada je jednoglasnom odlukom sudija izgubio na poene od tadašnjeg prvaka svijeta u verziji Svjetske bokserske organizacije Sultana Ibragimova. Protv Valujeva imaće veliki problem sa razlikom u visini, jer gorostas iz Sankt Peterburga ima čak 26 centimetara više.

Valujev je do sada imao 50 profesionalnih borbi i zabilježio 49 pobjeda. Posljednju je ostvario 30. augusta, kada je u meču za titulu pobijedio John a Ruiza. On će prije maja sljedeće godine morati da se bori i sa Ruslanom Čagajevim, koji ga je prošle godine pobijedio u meču za titulu, ali ovog jula odustao od meča zbog povrede.