Među 378 takmičara
182

Tarik Kunovac osvojio bronzanu medalju na Evropskom juniorskom prvenstvu o olimpijskom boksu

K. H.
Tarik Kunovac osvojio bronzanu medalju na Evropskom juniorskom prvenstvu u olimpijskom boksu, a iz država regiona, samo su BiH i Hrvatska uspjele osvojiti medalje na ovom takmičenju.

Kunovac (Bokserski klub Sarajevo) je u osmini finala savladao reprezentativca Slovenije (srebro na međunarodnom turniru Dračula Open), a pobjedom protiv hrvatskog reprezentativca u četvrtfinalu, koji je u prethodnom meču savladao Litvanca prekidom u drugoj rundi, osigurao je bronzanu medalju.

Tarik je u polufinalu boksao meč sa dosta visočijim i iskusnijim protivnikom iz Albanije, koji je u prethodna dva meča savladao reprezentativca Armenije i Njemačke. Pokušavao je nametnuti blisku borbu visokom protivniku, ali je to njegov protivnik vješto izbjegavao te poentirao sa distance.

Naš borac se čitav meč hrabro borio, ali ovaj put nedovoljno za prolazak u finale. Njegov brat blizanac Emir Kunovac (BK Sarajevo) koji je bio iscrpljen od skidanja kilaže, je u osmini finala savladao snažnog Poljaka sa kojim je odradio izuzetno borben meč, gdje je pokazao veliku hrabrost i borbenost te oduševio publiku.

U četvrtfinalu je Emir nažalost poražen od Čeha u jako izjednačenoj borbi, te je za dlaku ostao bez medalje. Naša dva takmičara su na ovom prvenstvu pokazala kako se odlučnost i naporan rad isplati, uzimajući u obzir da su jedini iz naše reprezentacije koji su prošli u četvrtfinale.

"Uspjeli smo osvojiti bronzanu medalju čime smo postigli veliki uspjeh, uzimajući u obzir da je većina država učestvovala sa mnogo većim brojem takmičara, ali nisu uspjeli osvojiti medalju. Od 32 države učesnice i 378 takmičara, 19 država je uspjelo izboriti medalju. Iz zemalja bivše Jugolsavije samo su BiH i Hrvatska uspjeli osvojiti medalje.

Momci su obećali svom bratu Nijazu koji svakodnevno trenira s njima i koji je slavio svoj 18. rođendan u njihovom uglu na Evropskom prvenstvu da će mu poklonuti barem jednu medalju za rođenan i održali su riječ.

Čestitamo selektoru Fetahoviću, te našim momcima koji su pokazali izuzetnu hrabrost i vještinu boreći se ravnopravno sa svim učesnicima", poručili su iz kluba.