Obavili i pripreme
148

Bokseri BK Sarajevo osvojili "Jarun Opel Cup" u Zagrebu

K. H.
Na međunarodnom ekipnom turniru "Jarun Opel Cup", koji se održao u Hrvatskoj od 1. do 2. jula 2023. godine, učestvovalo je ukupno 20 klubova iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije, među kojima su bili i takmičari Bokserskog kluba Sarajevo.

BK Sarajevo je sa pet srebrenih i dvije zlatne medalje izborio prvo mjesto, dok drugo mjesto je osvojio BK Gladijator Zagreb, a treće BK Torcida iz Splita.

Takmičari BK Sarajeva su na turniru nastupili izmoreni od napornih kondicionih i tehničkih priprema sa reprezentacijom Hrvatske, koje su trajale četiri dana, gdje su imali naporne sparinge sa hrvatskim reprezentativcima. Ipak, uspjeli da se izbore za prvo mjesto.

Spomenute pripreme su organizovane od Hrvatskog boksačkog saveza, sa kojim je BK Sarajevo potpisao sporazum o međusobnoj saradnji u svrhu razvoja projekata koji imaju za cilj promociju i popularizaciju olimpijskog boksa.

Emir Kunovac je osvojio zlatnu medalju, te pehar za najboljeg juniora turnira nakon što je u polufinalu savladao prvaka Slovenije, a u finalu boksera iz Splitske Torcide.

Hassan Selimović je nakon serije udaraca i predaje protivnika u drugoj rundi osvojio zlatnu medalju.

Predstavnici BK Sarajeva su se zahvalili Hrvatskom boksačkom savezu i njihovoj reprezentaciji na ukazanom gostoprimstvu i saradnji. Spomenute pripreme i turnir u Zagrebu su od velikog značaja u pripremama naših takmičara za nadolazeće Juniorsko Evropsko prvenstvo u Rumuniji 19. jula 2023. godine.