sport
0

Više od 40 boksera na Memorijalu "Hakija Turajlić"

FENA
Foto: FENA
Foto: FENA
Memorijalni bokserski turnir "Hakija Turajlić" bit će održan 23. i 24. oktobra u sportskoj dvorani "Amel Bečković" u Vogošći, u organizaciji Sportskog saveza BiH i Bokserskog kluba Sarajevo.

Kako je danas na konferenciji za medije kazao jedan od organizatora manifestacije i bivši profesionalni bokser Said Čolpa na turniru će učestvovati oko 40 boksera iz Slovačke, Škotske, Makedonije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Srbije.

"BiH će predstavljati desetak reprezentativaca, a priliku će dobiti oni koji su najspremniji za ovo takmičenje i koji to zaslužuju. U ovom trenutku ne možemo reći koji borci su favoriti za titulu, ali naši borci spremno dočekuju turnir i nadamo se da će jedan od njih podići pobjednički pehar", izjavio je trener BK Sarajevo Almedin Fetahović.

Finalne borbe će biti održane 24. oktobra u 18 sati.

Devetnaesti turnir se održava u znak sjećanja na velikog čovjeka, privrednika, ekonomistu i političara, prvog ratnog potpredsjednika Vlade Bosne i Hercegovine, kojeg su 8. januara 1993. godine u blizini aerodromskog naselja ubile srpske vojne formacije.