U 37. godini
61

Preminuo trostruki WWE šampion Bray Wyatt

D. B.
Trostruki WWE šampion, hrvač Bray Wyatt, preminuo je u 37. godini, javlja BBC.

Wyatt je imao određenih zdravstvenih problema zbog kojih u ringu nije bio od februara, no njegova porodica govori o "iznenadnoj smrti".

Hrvač pravog imena Windham Rotunda dolazi iz porodiče hrvača, njegov djed je Blackjack Mullingan, otac mu je Mike Rotunda, a Bo Dallas mlađi brat.

Bio je poznat kao hrvačka legenda, rođen je 23. maja 1987. godina na Floridi, osvojio je titulu državnog šamiona u hrvanju, a također je dobio fudbalsku stipendiju na Univerzitetu Troy. Međutim, taj put je napustio prije diplomiranja te se posvetio profesionalnom hrvanju. Debitovao je 2009. godine kao profesionalac i koristio je nekoliko imena među kojima su Husky Harris, Alex Rotunda, Duke Rotundo i The Fiend.

Nakon što je napustio WWE 2021. godine, vratio se u ring na pay-per-view događaju Extreme Rules u oktobru. U proteklih nekoliko mjeseci se nije borio zbog bolesti, no navodno je bio blizu povratka u WWE. Prošle godine je govorio o mentalnim poteškoćama i borbi s problemima.

"Izgubio sam karijeru, samopouzdanje i dvije osobe koje su mi bile veoma bliske. Izgubio sam svoj put i došao do tačke gdje sam pomislio da je sve što sam uradio zapravo beznačajno, da je sve to nebitno drugima. I nisam bio u pravu. Kad sam završio sa sažaljevanjem samog sebe, odlučio sam izaći u svijet ponovo i vidjeti ljude koji su mi bili zahvalni", rekao je tada Wyatt.

Putem društvene mreže X se od njega oprostio Dwayne Johnson.

"Volio sam ga, njegove borbe u ringu i povezanost s WWE univerzumom. Bio je unikatan, rijedak lik koji se teško stvara u ludom svijetu profesionalnog hrvanja", napisao je The Rock.

WWE komentator Mick Foley je također birao riječi govoreći o Wyattu.

"Imao sam visoko mišljenje o njemu. Bio je istinski vizionar, jedan od najboljih koje je svijet hrvanja ikad vidio", kazao je Foley.