Teške optužbe
59

Čuveni Vince McMahon podnio ostavku u WWE zbog optužbi za seksualno zlostavljanje

F. H.
Screenshot
Screenshot
Vince McMahon podnio je ostavku na mjesto izvršnog predsjednika TKO-a, matične kompanije WWE-a (World Wrestling Entertainment), nakon uznemirujućih optužbi za seksualno zlostavljanje, trgovinu i fizičko zlostavljanje.

Optužbe su izašle na vidjelo u tužbi koju je pokrenula bivša zaposlenica WWE-a, Janel Grant, koja je radila u sjedištu hrvačkog diva kojeg je osnovao McMahon.

McMahon je odbacio optužbe i rekao da je spreman sam se braniti na sudu. No, u izjavi od petka, McMahon je rekao da je dao ostavku.

"Iz poštovanja prema WWE Univerzumu, izvanrednom TKO poslovanju i njegovim članovima uprave i dioničarima, partnerima i sastavnicama, te svim zaposlenicima i Superzvijezdama koji su pomogli da WWE postane globalni lider kakav je danas, odlučio sam dati ostavku na izvršnog predsjedništva i TKO upravnog odbora, stupa na snagu odmah", rekao je McMahon u izjavi.

Izvještaji da je McMahon isplatio nagodbe većem broju žena dok je bio izvršni direktor i predsjednik WWE-a kruže barem od 2022., ali tužba koju je podnijela Grant Thursday baca novo svjetlo na opseg McMahonova navodnog lošeg ponašanja.

U tužbi je Grant tvrdjela da je McMahon dao ponudu za posao u WWE-u, i kasnije promaknuća, u zamjenu za seks. Grantina tužba također navodi da ju je McMahon davao drugim muškarcima unutar i izvan kompanije, uključujući Johna Laurinaitusa, koji je radio u kompanijom odjelu za odnose s talentima i također je imenovan kao optuženik u tužbi.

McMahon je bio uključen u djela "ekstremne okrutnosti i ponižavanja" prema Grantovoj tokom svog vremena u WWE-u, navodi se u tužbi.

U četvrtak, nakon što su Grantine optužbe objavljene u tužbi, kompanija je rekla: "McMahon ne kontrolira TKO niti nadzire svakodnevne operacije u WWE-u".

Jedan uznemirujući incident u tužbi detaljno je opisao navodni seksualni napad između Grant, McMahona i Laurinaitisa koji se dogodio u sjedištu WWE-a 2021. Dvojica muškaraca navodno su povukla Grant iza zaključanih vrata, nasilno je obuzdavajući. Dok ih je molila da prestanu, jedan od muškaraca joj je navodno rekao: "Ne znači da".

U izjavi za CNN u četvrtak, Grantina advokatica, Ann Callis, rekla je da se tužbom pokušava “pozvati na odgovornost dvoje rukovoditelja WWE-a koji su seksualno napastvovali i trgovali tužiteljicom Janel Grant, kao i organizaciju koja je omogućila ili zažmirila na zlostavljanje i zatim to pomela pod tepih.”

Prethodni pokušaji CNN-a da dođe do Laurinaitisa nisu urodili odgovorom.