Noć borbe u KSC Ilidža
97

No Limit: Mladi Poturak pobijedio tehničkim nokautom, Tucak slavio u borbi večeri

D. B.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
U KSC Ilidža večeras je održan borilački event organizacije No Limit Fighting Network na kojem je publika uživala u osam borbi.

Mečeve je posmatralo nekoliko stotina ljubitelja borilačkih sportova koji su se smjestili na tribine i oko ringa u dvorani KSC Ilidža. Za organizaciju na visokom nivou pobrinuli su se prvi čovjek NLFN-a Dževad Poturak i njegov tim, a među poznatim imenima iz svijeta borilačkih sportova bili su Damir Beljo, Adnan Redžović, Salko Zildžić i drugi.

Luka Rukavina (Hrvatska) - Mladen Čestić (Srbija)

Prva borba večeri dobro je zagrijala publiku na Ilidži, Rukavina i Čestić su sve tri runde odradili u otvorenoj borbi, a pobjeda je odlukom sudija 2:1 pripala hrvatskom borcu.

Drago Radojević (Srbija) - Nur Velagić (BiH)

Velagić, u čijem je uglu bio Redžović, u ring ispraćen gromoglasnim ovacijama publike, što mu je dodatno podiglo samopouzdanje te je krenuo u meč silovito. Publika ga je aplauzima nagrađivala svaki njegov udarac, posebno atraktivne kojim je impresionirao. Naš borac je bio bolji u sve tri runde, tako da je pobijedio protivnika jednoglasnom odlukom sudija.

Jovan Sekulić (Srbija) - Emir Tihić (BiH)

Sekulić i Tihić su također prikazali sjajnu borbu, a nakon tri runde sudije nisu mogle odlučiti pobjednika pa su borci radili dodatnu rundu. U ovoj odlučujućoj rundi ipak je više pokazao crnogorski borac pa mu je zasluženo pripala pobjeda u ovom meču.

Marko Vuković (Srbija) - Lazar Klikovac (Crna Gora)

Zaista sjajnu borbu ispunjenu akcijom odradili su Vuković i Klikovac, a publika ih je na kraju nagradila ovacijama. Crnogorski borac je prema mišljenju sudija bio bolji u sve tri runde od svog protivnika i slavio je u ovom okršaju.

Danko Isailović (Srbija) - Benjamin Poturak (BiH)

Sin Dževada Poturka, Benjamin, također se našao na fight cardu za NLFW-a u KSC Ilidža, a njegov protivnik je bio srbijanski borac Danko Isailović. Mladog Poturka su u ring ispratili Redžović i Dženan Poturak. Benjamin je strpljivo počeo meč, čekao je svoju priliku, a u prvoj rundi je dva puta snažnim udarcima poslao svog protivnika u knockdown. U drugoj rundi je mladi Poturak nastavio u dobrom ritmu te je tehničkim nokautom pobijedio Isailovića na oduševljenje publike u KSC Ilidža.

Srđan Šućur (Srbija) - Mihailo Ćulafić (Crna Gora)

Jedan od mečeva koji je publika posebno čekala je bio između Šućura i Ćulafića, koji su već na vaganju imali okršaj. Njihov fizički obračun je nastavljen u ringu. Ćulafić je bio aktivniji tokom ovog meča, više je pogađao protivnika, a nakon tri runde je jednoglasnom sudijskom odlukom proglašen pobjednikom. Na kraju je Šućur svojom izjavom pokazao da je korektan sportista i čestitao protivniku.

Mateo Turčić (Hrvatska) - Wael Mejri (BiH)

Sjajnu borbu u visokom ritmu odradili su Turčić i Mejri. "Sijevalo" je na obje strane tokom cijelog meča do posljednjeg gonga, no sve tri runde je Mejri uspio riješiti u svoju korist te tako upisati pobjedu protiv borca iz Hrvatske.

Alija Tucak (BiH) - Arslan Sefket (Turska)

U borbi večeri su snage odmjerili naš Tucak i turski borac Sefket. Tucak je u ring izašao uz pjesmu "Vojnik sreće" bh. pjevača Dine Merlina. U prvoj rundi su borci bili podjednaki, razmjenjivali su snažne udarce, no u drugoj rundi je Tucak ubacio u brzinu više te je silovitom kombinacijom došao do tehničkog nokauta i tako na sjajan način zaključio borilačku noć na Ilidži.