Pobjednik ide u Japan
572

Miran Fabjan bi se mogao boriti na K-1 turniru u Sarajevu

D. B.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Poznati MMA borac iz Slovenije Miran Fabjan mogao bi se boriti na K-1 turniru u Sarajevu krajem juna, što je potvrdio nakon subotnje pobjede na borilačkom eventu FNC 12.

Fabjan je u sjajnoj formi nakon što je u Sarajevu na događaju Fight Nation Championshipa pobijedio bh. borca Tomislava Spahovića, a to je dokazao tako što je u ljubljanskim Stoživama nokautirao Hrvata Marija Žgelu u glavnoj borbi večeri. Tokom intervjua nakon nove pobjede je kazao da se želi ponovo boriti u Sarajevu, ali ovog puta na K-1 turniru koji u saradnji s japanskom organizacijom 29. juna organizuje proslavljeni bh. K-1 borac Dževad Poturak.

"Kajem juna bih se želio takmičiti na K-1 turniru u Sarajevu. To mi je aš mi je želja i nadam se da ću tamo kad nokautiram Stošića (Darko)", izjavio je Fabjan.

Kao što je poznato, Poturak je K-1 promotor za Jugoistočnu Evropu, a dobri odnosi s K1 organizacijom su mu omogućili da dobije povjerenje za organizaciju kvalifikacionog turnira osmorice u glavnom gradu BiH. Pobjednik ovog turnira će otputovati na završni turnir u Japan.

Istina, Fabjan je ugovorom vezan za FNC, no dobri odnosi velikih borilačkih imena iz naše regije otvaraju mogućnost dogovora, što bi značilo ostvarenje plana Slovenca da se ponovo bori u Sarajevu. Također, Fabjanovo prijateljstvo s Poturkom jak je motiv da se sve strane potrude kako bi se on pojavio na turniru krajem juna.

Poturak je za Klix.ba rekao da će na turniru nastupiti velika imena te da će kompletan fight card biti poznat uskoro.