Bez znakova života
0

Banjalučanin Mladen Vuković spasio život mladoj Albanki na prvenstvu Balkana u džudou

H. H.
Mladen Vuković (Foto: Facebook(
Mladen Vuković (Foto: Facebook(
Na Balkanskom prvenstvu za juniore u džudou koje se održava u Cazinu, sudija Mladen Vuković iz Banjaluke, spasio je život takmičarki iz Albanije, Erisi Brahimaj (18).

Vuković je jedan od sudija na takmičenju, a u subotu je sudbina htjela da bude i mnog više od toga. Da nije bilo njegove pravoremene reakcije, ko zna šta bi se desilo Erisi Brahimaj.

Naime, mlada takmičarka je tokom borbe ostala bez svijesti jer nije na vrijeme predala meč protivnici iz Rumunije. Taj njen potez mogao je da dovede do tragedije da nije bilo pravovremene reakcije Banjalučanina koji je inače i trener u Džudo klubu Borac.

"Vidio sam da ne daje znakove života i bio sam svjestan da bi sve moglo da se završi kobno ako ne reagujem hitno. Uradio sam reanimaciju i masažu srca i ne mogu da vam opišem kakvo olakšanje sam osjetio kada sam vidio da postaje svjesna i da je počela da diše. Ne možete ni da zamislite taj osjećaj, zahvalio sam se Bogu što je sve završilo kako treba", rekao je Vuković za Srpskainfo.

Slučajnost ili ne Vuković je prije deset godina učinio istu stvar. On je 2013. dok je bio inspektor spasao ženu koja je skočila u Vrbas. Ni tada, kao ni sada, nije bilo prostra za čekanje – skočio je u vodu i izvadio nesretnu ženu.