Mnogo preokreta
231

Barcelona u čudesnoj utakmici savladala PSG i zakoračila ka polufinalu Lige prvaka

N. M.
Foto: EPA-EFE
(Foto: EPA-EFE)
Nokaut faza Lige prvaka podarila nam je večeras još jedan čudesan susret četvrtfinala, a Barcelona je na Parku prinčeva u Parizu sa 3:2 savladala Paris Saint-Germain.
Tako je katalonski tim napravio značajan korak ka polufinalu elitnog klupskog takmičenja, pošto se s prednošću vraća kući pred revanš koji je na rasporedu u naredni utorak.

Bolje je u utakmicu ušao PSG i kontrolisao ju je dobrom igrom, ali istu nije materijalizirao pogotkom.

Prva je pravu priliku imala Barcelona u 20. minuti, ali nakon šuta Lewandowskog glavom, s gol-crte Nuno Mendes izbija loptu i spašava PSG.

Bolja je bila od tog trenutka Barcelona, a dobru igru je naplatila u 37. minuti kada Lamine Yamal dodaje loptu do Raphinhe, a on pogađa za 1:0!

Fantastično u drugo poluvrijeme ulazi PSG i u roku od tri minute dolazi do preokreta. Prvo je u 48. minuti pogodio Dembele, a za 2:1 je strijelac bio Vitinha u 51. minuti.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Uslijedila je dvostruka izmjena Xavija, a već u 62. minuti se Barca vratila i poravnala preko Raphinhe, koji na dodavanje Pedrija postiže svoj drugi gol na meču za 2:2!

Nastavile su ekipe s potpuno otvorenom igrom i nakon toga, i PSG i Barca su jurili pobjedonosni gol, a do njega u 77. minuti dolazi Barcelona preko rezerviste Christensena.

Christensen je pogodio iz prvog kontakta s loptom i doveo Barcu u novo vodstvo od 3:2. Asistirao mu je Gundogan.

Posljednju priliku za poravnanje je PSG imao preko Mbappea u 93. minuti, ali njegov šut je izblokiran i lopta je otišla malo pored stative.

Do kraja je ostalo 3:2 i Barcelona će imati minimalnu prednost pred revanš na domaćem terenu narednog utorka.

Rezultat i strijelci:

PSG - Barcelona 2:3 (Dembele 48', Vitinha 51' / Raphinha 37', 62', Christensen 77')