Četvrtfinale Lige prvaka
20

Tok utakmice: PSG - Barcelona 2:3

E. K.
Foto: EPA-EFE
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Paris Saint Germaina i Barcelone večeras su na Parku prinčeva odigrali utakmicu četvrtfinala Lige prvaka, a tekstualni prijenos ste mogli pratiti na portalu Klix.ba.
Rezultati uživo:

Paris Saint Germain - Barcelona 2:3

Atletico - Borussia Dortmund 2:1

KRAJ UTAKMICE U PARIZU I POBJEDA BARCELONE PROTIV PSG-A.

90' - Četiri minute nadoknade.

77' - GOOOOOOOOOOOOL. Upravo je Christensen pogodio u prvom kontaktu s loptom i doveo Barcu u novu prednost.

76' - Ferran Torres i Andreas Christensen u igri umjesto Raphinhe i Frenkieja de Jonga.

75' - Velika šansa za PSG! Dembele je pogodio stativu iskosa s lijeve strane. Mnogo sreće za Barcelonu sada.

74' - Felix je šutirao, ali preslabo je to bilo za sigurnog Donnarummu

70' - Barcola je bio u naletu na drugoj strani, ali fantastičnom reakcijom ga je zaustavio Araujo u posljednji čas.

69' - Raphinha je šutirao iz slobodnjaka, ali je na visini zadatka golman PSG-a Donnarumma. Ništa od hat-tricka Brazilca. Barem zasad.

65' - Žuti karton je zaradio Vitinha.

62' - GOOOOOOOL. Barcelona se vratila u meč, pogodio je ponovo Raphinha koji je iskoristio čudesno dodavanje Pedrija.

61' - Dvostruka izmjena u ekipi Barcelone. Joao Felix i Pedri su u igri umjesto Yamala i Sergi Roberta.

52' - GOOOOOOOOOOOOOOL. Blitzkrieg Parižana u svega tri minute. Nakon gola Dembelea u strijelce se upisao i Vitinha te pogodio za potpuni preokret PSG-a.

49' - GOOOOOL. PSG je izjednačio na startu drugog dijela, a u strijelce se upisao bivši igrač Katalonaca Ousmane Dembele.

48' - Udarac Vitinhe odlazi preko gola Ter Stegena.

46' - Od prve minute nastavka u dresu PSG-a će igrati Barcola koji će zamijeniti Marca Asensija.

POLUVRIJEME U PARIZU.

37' - GOOOOOOOOOL. Barcelona je iskoristila terensku nadmoć i povela protiv PSG-a. Lamine Yamal je magičnim dodavanjem ubacio loptu u šesnaesterac gdje je Donnarumma odbio do Raphinhe kome nije bilo teško da pogodi mrežu Parižana.

34' - Žuti karton za Sergi Roberta.

32' - Atletico je udvostručio prednost protiv Dortmunda, a strijelac je bio Lino.

28' - Udarac Leeja je odbranio Ter Stegen.

23' - Barcelona se oslobodila početnog pritiska Parižana i sada zaprijetila dalekometnim udarcem Raphinhe kojeg je Donnarumma odbio u korner poslije kojeg nije bilo opasnosti po domaće.

20' - STOPOSTOTNA ŠANSA ZA BARCELONU! Nakon kornera kojeg je izborio Raphinha, udarac Lewandowskog glavom je s gol linije izbacio Nuno Mendes da bi u nastavku akcije izblokiran Lamine Yamal.

19' - Araujo na fantastičan način izblokirao Dembelea koji je bio u dobroj poziciji.

15' - PSG ima više loptu u svom posjedu, ali promjene rezultata nema.

11' - Asensio tuče u dobro postavljenog Ter Stegena.

4' - GOOOOOL. Atletico je rano poveo protiv Dortmunda, a strijelac je bio Rodrigo de Paul.

1' - Počela utakmica na Parku prinčeva, prvi s centra su krenuli domaći nogometaši.

20:45 - U drugom večerašnjem meču snage će odmjeriti Atletico Madrid i Borussia Dortmund, a blagovremeno ćemo vas obavještavati o kretanjima rezultata s tog meča.

20:42 - Prije početka meča Parkom prinčeva je prošetao legendarni Ronaldinho koji je u karijeri igrao za oba sastava te je dobio ovacije domaće publike.

20:40 - Ovi rivali su se posljednji put sastali u osmini finala Lige prvaka 2021. godine kada je PSG slavio s ukupnih 5:2 i plasirao se u četvrtfinale.

20:35 - Glavni sudija meča je Anthony Taylor iz Engleske s pomoćnicima Garyjem Beswickom i Adamom Nunnom također iz Engleske, a četvrti sudija je njihov sunarodnjak Robert Jones dok su u VAR sobi Stuart Attwell i David Coote.

20:30 - Poznati su i sastavi za utakmicu na Parku prinčeva, a treneri Luis Enrique i Xavi su odabrali sljedeće nogometaše.

Paris Saint Germain: Donnarumma; Marquinhos, L. Hernandez, Lucas Beraldo, Nuno Mendes; Lee, Vitinha, Fabian Ruiz; Dembele, Asensio, Mbappe. Na klupi PSG-a su: Navas, Tenas, Ugarte, Goncalo Ramos, Danilo, Kolo Muani, Soler, Barcola, Zaire-Emery, Škriniar, Mayulu, Zague.

Barcelona: Ter Stegen; Kounde, Araujo, Cubarsi, Cancelo; De Jong, Gundogan, Sergi Roberto; Yamal, Raphinha, Lewandowski. Na klupi Barcelone su: Inaki Pena, Astralaga, Inigo Martinez, Ferran Torres, Pedri, Joao Felix, Christensen, Alonso, Oriol, Roque, Fermin, Fort.

20:25 - Poštovani posjetioci portala Klix.ba dobrodošli na tekstualni prijenos prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka između Paris Saint Germaina i Barcelone.