sport
2

Atletika: Oborena dva državna rekorda na dvoranskom prvenstvu BiH

FENA
Na dvoranskom Atletskom prvenstvu Bosne i Hercegovine održanom prošlog vikenda u Sarajevu i Zenici postignuta su dva i izjednačen jedan državni rekord.

Prvog dana u Olimpijskoj dvorani "Zetra" održana su takmičenja u disciplinama 60 m i 60 m prepone.

Učestvovalo je 114 takmičara iz 16 klubova. S obzirom na teške uvjete i izuzetno nisku temperaturu u dvorani, postignuti su solidni rezultati, među kojima treba istaći rezultat Svjetlane Graorac, članice AK Banja Luka, koja je 60 m istrčala za 7,87 sekundi i time izjednačila vlastiti državni rekord na 60 m za seniorke.

Najuspješniji klub je bio domaćin AK Sarajevo, s osvojenih šest prvih mjesta, a slijedi AK Borac iz Banje Luke, čiji su takmičari osvojili četiri prva mjesta.

Drugi dio prvenstva u disciplinama u skok udalj i troskok održan je u Zenici. Zbog teških vremenskih prilika jedan broj klubova je otkazao učešće, pa je učestvovalo samo 69 takmičara iz sedam klubova.

Postavljena su dva državna rekorda. Milica Pelemiš, članica AK Zvornik, skočila je udalj 4,68 m što je novi državni rekord u dvorani u konkurenciji pionirki. Državni rekord u istoj disciplini u konkurenciji djevojčica postavila je Josipa Dragičević, članica AK Brotnjo, s rezultatom 5,30m.

I drugog dana najuspješniji su bili predstavnici AK Sarajevo, koji su osvojili šest prvih mjesta, a slijede AK Brotnjo iz Čitluka s pet, AK Zvornik s tri, te AK Zenica i SAK Rogatica s po jednim osvojenim prvim mjestom.