Doživotno isključenje iz sporta
34
Armstrongu oduzeto sedam titula sa Tour de Francea
Komentari (20)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
KO loma prati ovaj sport zna da nema uspjeha bez sprice; znaci skoro svi velikani, a bogami i oni koji to nisu su se udarali u venu... voziti 200km i onda jos brdske etape 1ve kategorije i na kraju joj sprintati...pa to mogu samo, senad hadzic i chuck norris treci ne postoji. inace u ovom sportu su se otakd postoji korlstila nedozvoljena sredstva, veliki asovi kao bartoli iz 40tih je isto pio neku cudnovatu vodicu da mu se krv vrati u noge...znaci...o cemu mi to pricamo. za mene je Lens i dalje heroj ovog sprota.
Pa realno govoreci, trebas biti robot da ono odradis sta oni rade. Voze rute od po 200+ km i jos se \"zadaju\" zadnji kilometar -_- Samo je pitanje koliko njih jos koristi doping. Lens je malo pretjerao, da je uzeo jednu-dvije titule niko ga ne bi skonto, ali sedam :/
Najjace je kad se pocnu javljati bosanski pajseri i kleti u varalicu Armstronga, ono u fazonu \"on za mene ostaje heroj, nek oni pricaju sta hoce\", hahaha.
@@ za.j.eb. u italiji, spaniji, francuskoj, holandiji, belgiji biciklizam je religija; zivot stane kad ide tour de france, svi se zakuju uz televizore. po tim zemljama jedino fudbaleri dobijaju vise paznje; tamo se etape prepricavaju godinama, ljudi znaju ne samo velike pobjednike nego i sve timove i koje specialista za koji dio. zna se sve o taktici o takozvanom napadanju i odbrani, to sto taj sport kod nas ne postoji ne znaci da se u francuskoj italiji ili spaniji vozi jer nemaju pametnijeg posla.
ovako ce i onaj prevarant bolt zavrsit ! xD
ukinut profesionalni biciklizam kao sport svakako je zanimljiv samo biciklistima, pa nek se rekreativno bave i to je to
Prvi čovjek kojem mogu dodijeliti ove titule, a koji nije pao na nekom od doping testova se trenutno nalazi na 23. mjestu svjetskog poretka :D Znači 22 čovjeka prije njega su hapice lagano konzumirali.
Sport se izgleda sveo na to ko ima bolje metode dopinga + određene fizičke i psihičke predispozicije koje i ne odlučuju previše (u poređenju s dopingom) ali imaju manji uticaj.
@FNM I ja sam neke sokiće pio i mogao skakati po cijelu noć u disku. Jel i to doping???
Dok je bio na vrhu zaradjivali su na njemu k`o budale. Sad kada nemaju ni priblizno dobrog, opet malo preko Lance-a mlatit lovu.
Koji užas,nešto slično je radila Merion džons,sprinterka na 100 m,izhebala medjunarodnu atletsku federaciju,pod dopingom bila godinama,sva zla su joj na kraju oduzeli,žaliBože godina prevare treba mu oduzeti i sav stečeni novac,ha ja
agasi,pa amstrong ko je sljedeci messi ??
Koji su to njihovi kriteriji o dopingu! Čovjek popije cedevitu i dopingovan. Niđe veze Lance ostaje najbolji bez obzira.
pa ja sam popio Zorku Sabac! :-P
@pajser Lens upravo nije pretjerao nego je to koristio dozirano godinama, oni koji su precerali su uhvaceni nakon prvih par utrka; ovaj lav se vjesto skrivao 10 godina; a skoro svi koji su u zadnjih 10 godina zavrsavali medju prvih 5-10 na tour de france su u medjvuremenu pali na doping testovima, znaci kome sad dati titulu, kad je uzmu armstrongu? naj postenije bi bilo da ih sve puste da se udaraju sa epom, pa ce na kraju ipak pobjediti najspremniji i najzidrzljiviji, jest da zvuci nepravedno ali cudnovati napitci postoje jos od vremena asterixa i obelixa. citam nedavno izjavu nekos starog fudbalrea; da je ajax u svojim zlatnim 70tim godinama imao nekog doktora koji im je prije tekme davao da popiju neki sokic od kojeg ni poslje tekme nisu mogli da stanu sa trcanjem pa su navece izlazili u disko da se istresu, a san nije na oci dolazio. jel bi sad trebalo uzet titule evropskih prvaka Ajaksu? i ako da, ko garantuje da isti napitak nisu cugali u realu, interu, bajernu?
Ljudi,nema sporta u kojem se ne koristi doping ! Ako hoces da pobijedis,moras se bosti !!!!
al jel moguce da mu to neko stavlja u hranu ili u pice a da on nije ni svjestan tog? mislim nije mi jasno tek nakon toliko vremena tek sad da ga provale !?