Komentari (25)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svima Windows los, a svi ga koriste. Naslov same vijesti je glup, jer sugeriše da se ne mogu gledati filmovi na DVD a u suštini samo nece doci Media Centar. Media Centar veoma mali broj ljudi koristi.
ja se zabrinuo da je nesta ozbiljno, pa ionako na kompu se gledaju snimci mp4, wmv, mkv i dr. tako da nece biti nesta svijet ostecen. A ja mislio rekoh nece uopce izbaciti instalacijski dvd u prodaju preporucujem redakciji klix-a da vise ne skida nelegalni softver sa piratebay-a i da kupi si legalni instalacijski cd, onda ne bi morali da promijene ime portala znam zasigurno da je piratebay glavna stranica urednistva kix-a XD
Windows svakim danom sve vece sranje.
I sad, kad se bas najvise ocekuje od windows 8 oni urade ovo.
Sirotinja je na Linuxu ali i na Windowsima od 0-8ce. To je gorka cinjenica.
DVD trebalo je odavno napustiti. To ti ga sada dodje isto kao floppy disk. Meho, Gorazde
Na linux-u imaš nešto što se zove Remastersys. Instaliraš sebi sve što ti treba, sve programe, podesiš šta god hoćeš i sa tim pogramom napraviš sebi live DVD koji možeš da pokreneš bez instalacije, a možeš i instalirati. Na tom DVD-u ti ostanu čak memorisani passwordi iz firefox-a, skypa i sl. Tako da ja sebi to jednom namjestim, i mogu da dignem sistem za 30 minuta sa svim programima instaliranim. Čak mogu takav DVD da nosam gdje god odem i pokrenem ga na svakom kompjuteru bez instalacije. Može se isto uraditi i na USB. A o kakvoj blokadi drivera pričaš? BTW. ako ćemo tako, imao sam i ja problema, nemam drivere za 64-bitni windows nigdje naći a imam 6GB ram memorije. Tako da mi je tu linux jedina opcija.
Reto reta.rdirani, pokusaj sad nesto da instalirs, to na pocetku nisi mogao uradit sad vec mozes, takodjer mozes i instalirati s cd-a neke starije drajvere samo ukines blokadu retato.su glupi...Ja sta god sam ubacio u komp, nisam trebao ni za sta cd, jer sve drajvere sam skine a sad je i OS w7 kopiran na participovani hdd tako da sistem obori i digne za 30ak min + isto tako skidanje drajvera :) znaci za 1 sat imas brz komp. bez i jednog virusa :D P.S Sve gramaticke greske su s namjerom UBACENEEEEEEE ! KME KMEE, Ma.rs u skolu pa tamo ispravljajte de.bili :)
Isto mobitel :D Kad su linux korisnici (koji vole promjene) kukali za Unity na Ubuntu, možeš misliti kako će teško pasti Metro Windows korisnicima. Windows korisnici ne vole promjene. Ne daj Bože da im uvedeš više od jednog desktopa, pogubili bi se...
http://res1.windows.microsoft.com/resbox/en/6.2/main/412de125-189d-47a8-9bad-26170ddc3ba0_62.mp4 evo vam pa gledajte
@ares.kane Pogledaj ovaj clip iz 2008. i plači: http://bit.ly/JroOab
Ubuntu je zakon. Sve što mi je potrebno ima, a gamer nisam. Za par godina neću znati da postoji Microsoft
Ooooo jado jadni šta pričaš to. Čuj ništa ne podržava... Pa ja kad sam prešao sa windows XP-a na win7, pola mi komponenti nije radilo. Kaže nema drajvera. Ubacim CD sa drajverima, kaže ne mogu ovi. Traži po internetu, kažu neće da prave nove drajvere za starije komponente. Na linuxu ti ne treba cd sa drajverima, intaliraš linux i sve radi. Radi i web kamera, štampač i tv kartica koji na win7 nema šanse da rade.
@ares.kane Pročitaju li se nekada novine ili knjiga? Imaš gramatiku kao dijete u obdaništu. Da ne uvrijedim djecu.
Koristim ja i Linux i Windows. Linux (tačnije Mint) koriste moje sestre i roditelji na svojim laptopima. Njima sve super, nema virusa, puno brži od winodwsa i ne mogu ništa da pokvare. Kada kažeš da hakeri samo koriste linux, vidi se da ne znaš uopšte o čemu pričaš. Igrice jesu problem, ali ako imaš para da kupuješ igrice i hardware za igrice, imaš para i za orginalni windows. Jednostavno: ko hoće igrice=Windows, sve ostalo=Linux. Linux je pogotovo pogodan za ženski dio populacije jer ne igraju 3D igre i treba im internet pretraživač, program za orbadu slike i office. Brži, sigurniji i beskonačno jetfiniji od windowsa u tom pogledu. Steam je već počeo da uzima u obzir Linux pa ćemo vidjeti. A uskoro dolazi veliki broj TV prijemnika sa instaliranim Linux Ubuntu, pa će možda Ubuntu za 15-tak godina biti u svakom stanu.
svi ovi \"hakeri\" nešto fol protiv WINDOWSA... a da ih pitate koje druge OS poznaju veze nemaju....LINUX je bio nafuran godinama i eto ga crko nigdje ga niko ne koristi...niti LINUX ista podrzava a pogotovo ne IGRE postoji samo OS APPLE ali on je za mekintoše i one koji imaju LOVE jer to nisu jeftine stvari... meni je win sasvim u redu....jer se ne kur.cim da sam neki HAKER
Windows 7