Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bilion je 1000 milijardi ili milijon milijona koliko ja znam ako ista znam....
2 milijarde :D
Ja kako sam primjetio.. vama ovdje nije cilj čitati vijesti sa sa-x-a nego se svadjati i takmiciti ko ce ispasti \"pametniji\" daj malo relax :)
pogledajte malo spam listu, vidicete da dobijete dnevno barem 10 spamova + kojekakve mailing liste + facebook obavještenja itd. znači 10 X 1,97 milijardi korisnika X 365 dana. Ne da mi se racunati ali dobiješ par desetina biliona mailova
Pametnjakovići, raspitajte se malo prvo! http://en.wikipedia.org/wiki/Names_of_large_numbers Postoji razlika između američkog i evropskog sistema imenovanja velikih brojeva. američki bilion = evropska milijarda američki trilion = evropski bilion U originalnom tekstu se spominje 107 (američkih) trilliona: http://timesofindia.indiatimes.com/tech/news/internet/107-trillion-emails-sent-in-2010/articleshow/7291372.cms Tako da je ovo ispravan prevod na naš jezik.
nisu pogriješili na sa-x uključite malo logiku i ponovo pročitajte tekst
vrli pametnjakovici, sta je vece od milijarde?
pismenost vam je vrh. svaka čast za engleski ;) Vi ste najbolji portal u regionu i šire, uljepšavate mi svaki dan i najbolje bi bilo da vi pravite vladu! Jači ste i od Bakira Živio sarajvoiks!!!
zar email ne bi trebao biti privatna stvar ? ako jeste kako ih onda broje ?
kaže se milijarda, a ne bilion resavska škola
halo prevodilac?! Billion = Milijarda nikad pameti necete doci!