Komentari (96)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sretno
svaka cast momci!
Bar sene trebam brinuti ocul pogodit stranu za ubacivanje
...dečko, patentiraj to dok je vakta i šalji strancima.
...liče, izvlačim pramenove...ko halid muslimović :)
...btw, liče...pratim kako me neko prati na profilu i uredno puca minusiće...a onda mi bahneš ti...kladio bi se u havana tortu da me minusaš iz anonimnosti :)))
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Nekoliko tehničkih nejasnoća, koje će mi, nadam se, razriješiti autori ovog ambicioznog projekta. Sa tako velikom i hvaljenom enkripcijom, koliko bi, teoretski, trajalo snimanje običnog fajla, od npr. 15MB? Kako bi se uređaji povezivali sa ovim čudom tehnike, npr. fotoaparati, koji nemaju integrisane Bluetooth, a kamoli Wi-Fi module? Ako WiKey već ima za cilj da zamjeni fitness-narukvice, kako autori zamišljaju scenu osobe koja trči na traci u teretani sve sa ključevima i privjeskom u rukama? Koja je to silna oprema potrebna da se ugradi na naša ulazna vrata da bi se ona mogla otključavati privjeskom? Da li autori imaju bar neku predstavu koliko će ovaj privjesak težiti kada bude napravljen od "pravih" materijala a ne izrezbaren u drvetu? Da li autori imaju bilo šta što bar podsjeća na funkcionalni prototip, ili se sve zaustavilo na video montaži koja je, priznajem, na velikom nivou?
Eeee tugo moja cuje sta kaze momak:"Nama je trenutno najbitnije da nas prepoznaju strani mediji. To bi nam omogućilo brz i stabilan rast prihoda za razvoj kampanje iako se već javilo velik broj potencijalnih investitora koji bi bili odvojeni od crowdfunding metode". Pa Bakiru Izetbegovicu i drugim politicarima ovo posalji neka Vam pomognu, mogu oni to, uvijek Bosna ceka stranog donatora, pa dokle Bosno vise?!
dole kapa
Ovakve clanke volim vidjeti i procitati, svaka cast momcima. Ovakvi ljudi trebaju da budu svakodnevna tema i ponos naseg drustva.
dobar gadget mislim da ima budućnost.
Stvarno super, dat ću vam 10 dolara podrške, ali je to za naše tržište ipak preskupo. Najjeftiniji je mislim 100 dolara. To je najbolje da se vi plasirate vani, a stranci znaju prepoznati šta valja.
U pre-orderu najjeftiniji je 50 dolara dok ce u serijskoj proizvodnji biti 70. I nismo ni planirali da zasnivamo trziste na Bosni kao ni na balkanu.
Kraj drugog pasusa, kaže ...koja bi trebala pružiti sigurnost vašim PODATACIMA... Pa daaaj jbt koliko moraš biti nepismen za ovo. Tuga.
Ideja je zanimljiva, sva tehnološka rješenja su doduše poznata, jedino to treba "dobro upakovati"... Međutim ipak se čini da već postoji "uređajčić" sa sličnom namjenom npr. SanDisk-ov USB Stick With Wi-Fi. Dostupan za 40-tak $ na Amazonu, za 32 GB..... - Wirelessly store, share, stream movies, photos, music, and documents across your smartphones, tablets and computers - Simultaneously connect & access data stored on up to 8 devices via Wi-Fi - No internet connection, cables or router required, works on all Wi-Fi enabled devices - Up to 4 hours of video streaming on a single charge - Access with free app, compatible with iOS 5.0 or later, Android 2.3 or later and Kindle devices - Access with internet browser, compatible with all Wi-Fi enabled devices - Optional Wi-Fi password protection and 128-bit AES encryption - Charging and accessing with USB 2.0 connection interface or higher A vama momci, puno sreće u svakom slučaju....
Kad Kinezi vide biće već kasno:):):).... Bravo za ideju, ja bi odmah evo kupio nešto takvo pošto mi je dosadilo USB prebacivati sad tamo sad vamo
Viki Miljkovic xD
svaka cast! nesto pozitivno :-)
Da je drzava drzavom dala bi punu podrsku momcima u svakom smislu
patentiran je alat za vadjenje brizgaljki na sofersajbni..
Za uređaj takvih mogućnosti, baterija je veća nekoliko puta od samog uređaja. Tako da...
WiKey kao uređaj radi samo dok traje prijenos podataka. Poslije toga ide u stanje mirovanja sa ukljucenim bluetooth-om koji na istoj toj bateriji WiKey drzi na zivotu do 5 godina. Prosijesno koristenje uređaja moze da izdrzi do 5 dana bez punjenja.
Sve je to ok. Ali zamislimo situaciju da korisnik želi iskoristiti puni kapacitet uređaja, 128 GB podataka. Bluetooth 4 podržava maksimalnu brzinu od 25Mbps, znači da je potrebno 12 sati i 48 minuta da se prebace svi podaci. Npr. chip nRF51422 ima bluetooth + arm mikrokontroler (maks. brzina je 2Mbps), prilikom primanja podataka troši oko 13mA na 1.8 V. Ako bih radio 13 sati, trebala bih baterija kapaciteta od 2.2 Ah. Dimenzije baterije: š:18mm d:65mm. Pozdrav
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
To majstore, dokazi im da i mi imamo potencijala !