Istraga u toku
28

Muškarac koji se ubio u Tuzli radio kao medicinar u Njemačkoj, sumnja se da je usmrtio suprugu i djecu

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
(Foto: A. K./Klix.ba)
Istražni timovi počeli su s obavljanjem uviđaja u tuzlanskom naselju Stupine, tačnije u stanu u kojem su danas pronađena tijela tri osobe. Zvanično je utvrđeno da je riječ o supruzi i dvoje djece muškarca koji je sinoć počinio samoubistvo.
Glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović zvanično je potvrdio da istražni tim Sektora kriminalističke policije MUP-a TK i Tužilaštva TK obavlja uviđaj u stanu u tuzlanskom naselju Stupine, gdje su danas pronađena tri beživotna tijela, žene i dvoje djece.

"Sinoć oko 21:15 sati suprug i otac djece je počinio samoubistvo skokom sa zgrade u istom naselju. Trenutno se utvrđuju sve okolnosti vezane za ove događaje", naveo je Arnautović.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao Klix.ba, muškarac je Mujaga Čičkušić i on je kao medicinski tehničar radio u Njemačkoj. U Tuzlu je stigao prije nekoliko dana, a usmrćena djeca su starosti do deset godina.

Prema trenutnim indicijama do kojih su došli istražitelji, nezvanično muškarac je prvenstveno usmrtio suprugu i djecu. Nakon toga je napustio stan u kojem su živjeli, prešao u susjedni ulaz te skočio sa 14 sprata.