Tehnologija
10

Najskuplji smartphonei obloženi mramorom, dijamantima i aligatorovom kožom

Klix.ba
Goldvish Eclipse sa dijamantima i aligatorovom kožom, cijena 64.100 KM (Foto: Facebook)
Ukoliko imate novca više nego što ima stanovnika u vašoj državi, onda vam vjerovatno treba telefon koji posjedujete vi i još šačica bogatih sretnika. Ovi ljepotani pravljeni su od najneobičnijih materijala, a nerijetko su ukrašeni i zlatom ili dijamantima.

Kada su u pitanju pametni telefoni visoke kvalitete, naravno da ponude Samsunga i Applea djeluju najprimamljivije, ali problem je u tome što većina ljudi posjeduje mobitel upravo jedne od ove dvije kompanije.

Na veliku žalost bogatih korisnika Appleovih pametnih telefona, ovi telefoni se pokreću uz pomoć Android operativnog sistema, budući da Apple ne dozvoljava drugim proizvođačima korištenje iOS-a.

Zapravo, ovi pametni telefoni u suštini imaju iste specifikacije kao i telefoni koje koriste "obični smrtnici", uz samo nekoliko dodatnih ekskluzivnih specifikacija, a većina njih samo lijepo izgleda.

Možda bi ipak telefon optočen dijamantima i obložen kožom mogao pomoći potencijalnom kupcu da zanemari obične specifikacije pametnog telefona, a da li bi i vama pogledajte u galeriji.