NASA i ESA
0
Misije 'posjete' Suncu
Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
e jebiga voli onu \"200 na sat u krivinu\" :D zato i ne zna za veće brzine, jer mu je turbofolk vrhunac života.
@bla bla jelto imas hondu ocam?
@Sunday To i meni smeta, ali sam se navikao na \"nauku\" koju propovjeda sarajevo-x. Naime oni su ZUTA STAMPA, koja podstice New Age, i slicne \"religiozne\" gluposti, zato treba normalnu nauku sto vise blamirati. Najbolji primjer je njihova podrska tzv \"nauci\" koja propovjeda da su bosanska brda piramide.
Meni smeta prva recenica:\"Dvije svemirske letjelice bit će poslane da istaže Sunce, te da se pokušaju približiti središtu ovog nebeskog tijela.\" Cuj pribliziti se sredistu nebeskog tijela! Valjda uci u suncevu coronu, u najboljem slucaju!
e je*iga... jesi li ti ikad procito novine ako vec nisi nikakvu knjigu koji si ti glupan ne mogu da vjerujem
ispravka honde :)
za e jebga: hahahaha znaci svemirska letjelica je sporija od moje honda za nekih 7-10km/h hahaahahahahahaha pa prije bi ja stigao do sunca da je tako
sta ste napali lika, pa covjek misli da je njegov Golf 2 GTI najbrzi pa ne moze ni da pojmi neki drugi objekat... hahha cuj njega i 228km/h gdje to izvuce:D
@e jebga Mene interesuje jedna stvar u vezi s tobom ! Jesi li se rodio sa glavom ? Ako si se rodio sa glavom, da li je glava suplja ? Ako ti je glava suplja, da li puno ODJEKUJE ? Nisam odavno sreo takvog TIKVANA kao sto si ti.
Nigdje nas nema u astronomiji a ni u drugim naukama ako ne budemo imaali viziju, odnosno ulagali u stvari koje mozda i necemo dozivjeti. Najgore je biti zatucan po onoj narodnoj: \"Poslije mene i potop...\"
najbrza ljudska letjelica u svemiru je dosegla brzinu 30km/s... to ti je 108000km/h. Za dan to je 2,6 miliona kilometara. Daljnji racun mozes sam :)
@e jebga vidim da stvarno nemas nikakovg znanja o astronomiji prvo letjelica ne putuje 280Km/h, a ostalo necu ni komentirati...
mjesec je udaljen 300000km pa se tamo stigne za 7 dana....5 mil km je nista
ja cu biti mrtav dok one dodju do Sunca....zasto bi me onda ovo zanimalo? cuj... \"Svemirske letjelice putovat će više od 112 milona kilometara\" pa to nece docekati ni nasa praunucad! Ajmo reci da prelaze 2 miiliona kilometara godisnje (stigle bi za solidinih 56 godina, taman da danasnja djeca postanu didovi); to je 5479 km na dan sto je dalje 228 km/h...pa ili ce se raspasti ili ce onaj klinac sto sad igra nogomet moci cuti kako nasa kaze \"Dosli smo do ogromnih saznanja...saznali smo da je Sunce zaista uzareno!\"
:---)