Tehnologija
17

Kompanija LeEco predstavila tri smartphonea bez porta za slušalice

Klix.ba
Glasine koje govore da će Apple prestati koristiti 3,5 mm džek za slušalice s dolaskom novog iPhonea su odavno prisutne, a kineska kompanija LeEco ju je preduhitrila i predstavila tri smartphonea sa USB Type-C portom.

LeEco je predstavio "pametne" mobitele Le 2, Le 2 Pro i Le Max 2, koji nemaju konvencionalni port za slušalice, a razlog tome je prelazak na USB Type-C digitalne slušalice.

Smartphonei kompanije LeEco imaju kućišta od metala i izgledaju gotovo identično. Ekran je postavljen od jedne do druge ivice, a uređaj posjeduje i senzor za otisak prstom. Iako se ne radi o inovativnom dizajnu, mobiteli ne izgledaju loše.

Le 2 i Le 2 Pro će biti nešto pristupačniji, imaju 4,4-inčne ekrane rezolucije 1080p, imaju baterije od 3.000 mAh i MediaTek procesore sa 10 jezgara. U prvom je MediaTek X20, a u drugom brži MediaTek X25 procesor. Također, oba uređaja posjeduju prednje kamere od 8 MP, ali su stražnje drugačije. Kod smartphonea Le 2 je na stražnjoj strani kamera od 16, a kod Le 2 Pro kamera od 21 megapiksela i to sa Sony IMX230 senzorom. Oba modela su dostupna sa 32 GB interne momerije. Le 2 ima 3 GB, a Le 2 Pro 4 GB RAM-a.

Smartphone Le Max 2 ima veći 5,7-inčni QHD ekran, Qualcommov Snapdragon 820 procesor, napredniji ultrasonični senzor za otisak prsta, bateriju od 3.100 mAh te Quick Charge 3.0 mogućnost punjenja. Kamere su iste kao i kod prethodna dva uređaja, ali glavna kamera posjeduje optičku stabilizaciju slike. Interna memorija iznosi 64 GB, a RAM čak 6 GB.

Još uvijek nije poznato kada će se smartphonei naći na tržištu i koliko će koštati.