Tehnologija
1

Klix.ba od danas i na Samsungovim SMART televizorima

Klix.ba
Vodeći bosanskohercegovački informativni portal Klix.ba i globalni lider na tržištu potrošačke elektronike Samsung Electronics predstavili su danas Klix.ba aplikaciju za Samsung SMART televizore.

Tako će svi vlasnici pametnih televizora ovog južnokorejskog proizvođača na pritisak dugmeta moći pročitati posljednje vijesti, informacije i vremensku prognozu, uz ugodnost pregleda sadržaja na velikom ekranu. Osim na tržištu Bosne i Hercegovine, aplikacija će biti dostupna i korisnicima u Hrvatskoj, Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori.

Novom aplikacijom za Samsung SMART TV uređaje portal Klix.ba "probija led" i otvara vrata inovativnim načinima konzumacije sadržaja. Zanimljiv je podatak kako je u januaru ove godine Klix.ba zabilježio čak 50 miliona učitavanja stranica, a osim komunikacije sa pratiteljima na društvenim mrežama, vijesti s portala čita i više od 15.000 korisnika Android mobilnih telefona i tableta.

"Činjenica da je jedan veliki brend, kao što je Samsung, prepoznao medijski značaj portala Klix.ba, te u svoju ponudu uključio i našu aplikaciju, nam uveliko imponuje. Nadamo se da će aplikacija koja je nastala kao rezultat saradnje Samsunga i Klix.ba donijeti zadovoljstvo korisnicima te predstavljati redovan izvor tačnih, brzih i zanimljivih informacija", rekao je Dario Šimić, direktor portala Klix.ba.

Aktuelnosti, vijesti iz poslovnog svijeta i sporta, nauke, svijeta oktana te lifestyle novosti, kao i fotogalerije samo su neke od kategorija dostupne u Klix.ba aplikaciji. Razvijena u saradnji s kompanijom IT Centar, odlikuje se jednostavnim i intuitivnim korisničkim sučeljem koje omogućava brz pristup željenom sadržaju.

"Izuzetno mi je drago što našim SMART TV korisnicima možemo ponuditi još jednu korisnu i zabavnu aplikaciju, koja će nesumnjivo dodatno unaprijediti korisničko iskustvo. Ažurne informacije i aktuelnosti iz svih sfera života, prikazane na ekranima televizora uz svega nekoliko pritisaka tipki daljinskog upravljača, a našim će korisnicima i njihovim porodicama ili poslovnim partnerima omogućiti da budu ukorak s vremenom", naglasio je Dražen Čučković, voditelj odjela audio i videotehnike u kompaniji Samsung Electronics Adriatic.