Tehnologija
4

HTC će uskoro predstaviti čak tri nova smartphonea

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Tajvanska kompanija HTC će u prvoj četvrtini 2017. godine predstaviti tri nova pametna telefona, prenosi Antroid Authority.

HTC će svoj prvi uređaj u 2017. godini obznaniti već 12. januara, a glasine koje trenutno kruže govore da je riječ o nasljedniku midrange modela X9 pod nazivom X10. Također, spekuliše se da će uređaj biti opremljen 5,5-inčnim ekranom, MediaTek’s Helio P10 procesorom, 3 GB RAM-a i kamerom od 13 MP.

Drugi uređaj će biti perjanica za 2017. godinu, a riječ je o HTC-u 11 ili Ocean. Uređaj čiji detalji nisu prisutni ni u spekulativnim kuloarima bit će predstavljen 27. februara u Barceloni na Mobile World Congressu. Treći pametni telefon najvjerovatnije će biti phablet, odnosno uvećana verzija HTC-a 11 pod nazivom Ocean Note.

Ipak, sve navedeno je u domenu glasina, ali ako je suditi prema ranijim najavama koje su se obistinile, spekulacije o HTC-u mogle bi se pokazati tačnim.

Godina u odlasku je za HTC predstavljala neku vrstu preokreta uglavnom zahvaljujući odličnom modelu HTC 10, ipak zbog malo veće cijene kompanija je zabilježila manju zaradu.

Vezani članci