Loše mjere sigurnosti
0
Hakeri opet s lakoćom napali Facebook
Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ljudi moji cime se oni pucaju.....svakako nevalja ulazit na facebook par dana..i sve ce bit dobro..jedino mi je glupo..sta pola svita ovo jos nezna....i ja ni kriva ni duzna mogu izvisit......radi mojih prijatelja ili prijateljica......
ej ja se ne mogu logirati na FBook...a mislim da mi se jucer to dogodilo i to nekoliko puta sam morala logirati... a sada uopce ne mogu otvoriti stranicu FB.... sto da radim?
isse...i meni se to dogodiloo..al i meni su mjenjali lozinku =(((
navodno facebook administrator traži mail i šifru putem poruke da bi nas zaštitio od spamova-štamislite o tome
www.listener.com.ba
AVAJ!
Pih velike li stete, mos mislit.
Da, dobro ste napisali, ta vrsta napada se zove \"phishing\". Mogli ste se malo raspitati šta to znači i shvatili bi da je naslov \"LOŠE MJERE SIGURNOSTI\" čista glupost. Vrlo je lahko napraviti \"fake\" login stranicu i uzeti šifre od drugih ljudi, ali to nije samo za facebook nego za bilo koju stranicu. Tako da nisu oni napali facebook s lakoćom, nego račune korisnika kao što to rade sa hiljadama drugih stranica.
E fazon je samo tu sto nije domena bila prava. Da su gledali u domenu nebi im se to desilo. A klonirat izgled stranice je lako.
genijalci! Cuj laznu stranicu.... kako su domenu falsifikovali? hahahahaha, niko ziv nije ni gledao
upravo mi se to desilo, da se u jednom trenutku sve blokiralo i moradoh se ponovno logirati? hbg valja mijenjati lozinku ...