Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hebli vas u glavu i Stjepan Babić, i Vuk Karadžić, i polupismeni Halilović.
WWW.JUST2COOL.COM.BA
pa.metn.jakovići, sve nešto kao znaju - pa otkad je to PRAVOPIS mjerilo ispravnosti riječi u nekom jeziku? Pravopis govori kako treba pisati - velika i mala slova, tačka, zarez, navodnici, razlika između Č i Ć itd. Bosanski još uvijek nema ni RJEČNIKA, koji bi trebao sadržavati ovakve stvari. Ako ćemo pravo, ispravno je i KAVEZ i KAFEZ /to se zove \"dublet\"/, s tim što je KAFEZ etimološki tačniji jer je bliži turskom, iz kog je uzet. Što se tiče Halilovića, on je prije svega dijalektolog i nema šireg lingvističkog obrazovanja. Što mu je u ratu povjereno da SAM radi pravopis (svugdje u svijetu to rade timovi naučnika), to je pitanje ideologije i politike, pa je jadnik strpao pola termina iz svog rodnog sela (uključujući, npr. HUDOVICA). Jedini relevantan lingvista u međunarodnom pogledu koji potiče sa ovih prostora je Midhat Riđanović, koji je objavio cijelu jednu knjigu u kojoj je analizirao ovaj Halilovićev promašaj - koga zanima, neka je pročita. Ne pozivajte se na lažne autoritete
stvarno ste d.e.b.i.l.n.i, OTKUD \"Hope\" - to ste preveli sa engleskog. Mogli ste isto tako reći \"Dala joj je ime Nada\" - ima toga imena i kod nas. Njeno ime ZNAČI \"nada\" na spanjolskom ali to se kaže ESPERANZA. Glagol \"nadati se\" glasi ESPERAR, mijenja se u prezentu po licima: ESPERO ESPERAMOS ESPERAS ESPERAIS ESPERA ESPERAN A vi i dalje lupajte.
ma je*em ja vama terma ! svima ! to je jedan jezik, samo mi jedemo vnago ! rudari izdrzite !!!!!!!!! :D sretno !
sve sami pametnjakovici, tipicno za muslice i srbadiju.... na hrvatskom se kaze: krletka a vi se lijepo izmedju sebe sada dogovorite za vase inacice/varijente, zaboli me.. ;)
meni najbolja stvar na ovom \"kafezu\" je to da ima otvor za evakuaciju da bi rudar mogao da se spasi u rupi koja je samo par cm sira od samog kaveza.... da slucajno nece iskociti kroz taj otvor i jednostavno se pustiti nekih 400.-500 m u dubinu jame, ako slucajno gefufna otkaze.... hahahaha mislim, ono... WTF!!!!!!
hoce li mi neko objasniti kako su rudari stupili u kontakt sa spasiocima nakon nesrece? kako se doslo do saznanja da su zivi na toj dubiini i to??? hvala unaprijed.
sta znaju seljacici sta je pravopis. oni znaju samo da se derece za hajvanom
procitajte pravopis Senahid Halilovic, plavi a mozete i zeleni :P
Joj ove srbadije sto im smeta sto se govori ispravno Bosanskim jezikom to je cudo. Naravno nani da te u oko utrefi kad je nesto nase Bosansko.
ovaj KAFEZ me u oko utrefi :S
wtf? kafez? da niste mislili kahvez? buahaha
Eto koliko ste glupi da ne znate da je ispravno kafez. Samo kritikujete a pojma nemate.
i kaze se kafez seljoberi jedni. procitajte pravopis bosanskog jezika ako znate uopste da citate